Jaka odżywka dla hardgainera?

Wysłana - 04-18-2007, 21:14
szefozo
Junior Member

Witam, jestem zielony jesli chodzi o wiedze na temat odżywek i tym podobnych rzeczy, użytkownik Molesta napisal(ktoremu dziekuje za odpowiedzi i pomoc) cytuje: cos z gainera carbo. Jesli chodzi o mnie to opisze troche moje treningi, uprawiam Capoeire, od 14miesiecy, mam treningi ciezkie we Wtorki i Piatki trwajace 2 godziny, i w Czwartki lżejszy tez 2 godzinny,
poza treningami robie w domu brzuszki, pompki, troche rozciagania, nie podaje ilosci bo naprawde roznie z tym jest, czasami robie 100 brzuszkow, czasami 300 z przerwami, i tak samo z pompkami chociaz tych mniej [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /], jem dosc duzo, ale efektow nie widac [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /], nie mam masy, ale za to jestem dosc dobrze wyrzeźbiony [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /], Czekam na odpowiedzi, dziekuje i Pozdrawiam

PS: mam 17 lat, wzrost ok 180cm, waze jakies 62-65kg

Wysłana - 04-18-2007, 21:39
Qubuś
Senior Member

Kup sobie witaminy i Dietanabol.
 Wysłana - 04-19-2007, 14:30
Molesta
Gość

daily formula
carbo np olimp bx jak masz kase vitargo cl
do tego ew gainer, super hard gainer ze sport one albo jak masz kase gain fast z universala

Wysłana - 04-19-2007, 16:30
bobek39
Senior Member

i dobrze by bylo jak chcesz nabrac miesni a nie tłuszczu zebys na silce cwiczyl ale to tak w nawiasie
 Wysłana - 04-20-2007, 08:05
szefozo
Junior Member

dzieki za odpowiedzi, daily formula juz kupilem, natomiast zastanawiam sie czy niedolozyc kasy i kupic vitargo cl zamiast carbo bx
 Wysłana - 04-20-2007, 08:44
Qubuś
Senior Member

NIE DOKLADAJ do votargo! Węgle łatwo wyciągnać z diety, a jeśli dołożysz do niej kupne jak np te z bx lub Olimpu to juz w ogóle. Pomyśl raczej nad gainerem! jak juz sie tak chcesz rzucić na Vitargo to dołuż do Gain Fasta.
 Wysłana - 04-20-2007, 14:09
Giera
Senior Member

[!--quoteo--][div class=\'quotetop\']QUOTE[/div][div class=\'quotemain\'][!--quotec--] jem dosc duzo, ale efektow nie widac[/quote]

To znaczy, że jesz za mało albo mało i gówniano

[!--quoteo--][div class=\'quotetop\']QUOTE[/div][div class=\'quotemain\'][!--quotec--]nie mam masy, ale za to jestem dosc dobrze wyrzeźbiony[/quote]

Każdy anorektyk ma dobrą rzeźbę

[!--quoteo--][div class=\'quotetop\']QUOTE[/div][div class=\'quotemain\'][!--quotec--]natomiast zastanawiam sie czy niedolozyc kasy i kupic vitargo cl zamiast carbo bx[/quote]

Nie widzę tutaj najmniejszego sensu kupowania jakiegoś drogiego carbo, zamiast tego kup sobie banany i ryż po czym spożywaj po każdym treningu, ewentualnie możesz kupić to carbo z bx ze względu na wygodę.

Sory za te komentarze ale nikt mi nie będzie pisał, że dietą nie można regulować swojej wagi bo to bzdury! Poprostu wielu myśli, że może stosować odżywki jako substytut diety

Wysłana - 04-24-2007, 19:54
szefozo
Junior Member

hmm, to moze wstrzymam sie z kupnem, moze lepiej brac tylko witaminy i stosowac dietke, poradzcie czego mam wiecej jesc?? jakich rzeczy??? dziekuje za porady, aha i mam pytanko czy w dzien treningow mam brac wieksza ilosc witamin, dziennie biore 1 tabletke, tak jak jest zalecane.
 Wysłana - 04-25-2007, 14:04
Giera
Senior Member

tutaj masz wybór

[a href=\"http://www.forum.kulturystyka.org.pl/index.php?showtopic=8691\" rel="nofollow" target=\"_blank\"]http://www.forum.kulturystyka.org.pl/index...?showtopic=8691[/a]
[a href=\"http://www.forum.kulturystyka.org.pl/index.php?showtopic=5260\" rel="nofollow" target=\"_blank\"]http://www.forum.kulturystyka.org.pl/index...?showtopic=5260[/a]
 Wysłana - 04-25-2007, 17:21
szefozo
Junior Member

dziekuje, znalazlem odpowiednie diety, postaram sie stosowac je, niestety ja nie rzadze kuchnia, ani nie zaopatruje jej, wiec nie zawsze bede mogl stosowac dokladnie tak jak jest w dietach, Dziekuje i Pozdrawiam PS: Gdzies wyczytalem na stronkach żeby jesc batony, jak najcześciej, troche dziwne, to prawda??

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum