Jak spożywać, przyjmować Gainera MCT z Olimpu?

Wysłana - 10-07-2005, 14:35
barek
Junior Member

Otóż kupiłem sobie Gainera Olimp MCT.
Tylko zastanawiam się, jak go przyjmować.
Chciałem raz dziennie w dni nie-treningowe i dwa razy dziennie w dni treningowe.
Jak się bierze w dni treningowe? Godzine przed i godzinę po? A mogę np. 20 minut przed wziąć?
A dni nie treningowe? Mogę z rana?
Aha, jeszcze coś. Czy mleko zmieszane z gainerem musi być chude? Dlaczego? I czy musi być przegotowane? Czy może być prosto z kartonika?
A 50g to ile łyżek stołowych?
Sorry za tyle pytań i dzięki z góry za odpowiedze :)

Wysłana - 10-07-2005, 14:49
konradzik
Gość

bierzesz w zaleznosci od brakow skaldnikow odzywczycg w diecie ;) srednio bierze sie 3x w treningowe i 2 w nietreningowe
mleko z kartonika
40g powinna byc miarka ale ak nie ma to lyzka stolowa 15g do herbaty 5g
 Wysłana - 10-07-2005, 14:51
barek
Junior Member

Ale mogę brać 2 razy dziennie w dni treningowe i 1 dziennie w nietreningowe? Na więcej raczej nie pozwolą mi fundusze ;/
Ile czasu przed treningiem powinienem najpóźniej wziąć?
A w nietreningowe dni mogę wziąć z rana?
 Wysłana - 10-07-2005, 15:02
Roman_Giertych
Senior Member

na opakowaniu ci nawet pisze co i jak brac !! 3x dziennie rano, miedzy posilkami, po treningu. Dni nie treningowe mozna z rana a potem miedzy posilkami tylko. Moze byc z kartonika, a nawet chyba wskazane no chyba ze z woda mieszasz to wtedy musi byc przegotowana. Chyba nie chcesz lyzeczkami odliczac gainera tak jak powiedzial konradzik tam masz miarke zamieszczoną, a na opakowaniu napisane jest ile miarek trzeba dac. Standardowo 2 miarki sypalem tobie tez polecam no chyba ze producent zaleca inaczej.
 Wysłana - 10-07-2005, 15:06
barek
Junior Member

Roman --]] No właśnie miarki nie było. Ale ja nie chcę brać 3 razy dziennie, nie mam tyle kasy...
 Wysłana - 10-07-2005, 15:19
Roman_Giertych
Senior Member

a to cwaniaki u mnie byly az 2 miarki odstapie ci jedna ;) to ile kg kupiles. Dwa razy dziennie to nawet tego nie odczujesz no nie wspomne o diecie bez tego gainer jest h... wart.
 Wysłana - 10-07-2005, 15:24
barek
Junior Member

Na razie kupiłem 1.4 kg. Później dokupię więcej.
Bez odpowiedniej diety efektów nie będzie? Więc jak powinna wyglądać \"profesjonalna\" dieta ? :) :D
 Wysłana - 10-07-2005, 15:39
Roman_Giertych
Senior Member

Czemu pozniej?? a dieta w zaleznosci od tego jakie masz niedobory w diecie jest dobierana. Do gainera polecam dokupic 5 puch tunczyka (na poczatek) to z ryzem mieszasz no i juz jest ok. Koniecznie dokup wiecej gainera, a diete jesli chcesz to popros kogos (bardziej doswiadczonego) w dziale: Odżywanie/Dieta o pomoc w ulozeniu diety, powinnien ktos dopomóc.
 Wysłana - 10-07-2005, 18:03
konradzik
Gość

1,4kg to zes sie obkupil w twoim przypadku brak diety to starczy ci na cale 3dni ;)
 Wysłana - 10-07-2005, 18:11
Kisiel8899
Senior Member

gainera najlepiej kupić z 5 kg \":D

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum