jak płacić mniejszy ZUS ?

Wysłana - 03-13-2010, 16:12
walimenk
Gość

Mam firmę, która jak tak dalej pójdzie szybko podupadnie, mnóstwo pieniędzy muszę szczególnie płacić na ZUS. Ale podobno istnieją różne metody na to aby płacić za ZUS mniej ? Jakbyśćie mogli to bardzo proszę o porady jak zrobić aby płacić mniejszy ZUS?

Wysłana - 03-14-2010, 16:28
craitle666
Senior Member

Tak ale te metody polegają na oszukiwaniu skarbu państwa więc raczej odradzam Ci to robić ponieważ mozesz niexle się wkopać

Wysłana - 03-15-2010, 08:05
numkson
Senior Member

Nie koniecznie trzeba oszukiwać skarb Państwa aby płacić mniejszy ZUS :) wystarczy popatrzeć dla kogo ZUS daje różne składki wtedy będziesz wiedział jak się dostosować

Wysłana - 03-31-2010, 23:48
TomekT
Gość

ja skorzystałem z usług firmy Leafway, mają stronę pod adresem leafway.biz.pl i płacę 120 zł miesięcznie
 Wysłana - 04-01-2010, 08:37
Edmen
Gość

żeby płacić mniejszy ZUS trzeba się w Polsce naprawdę sporo nakombinować i dlatego też radzę Ci normalnie płacić ZUS bo tak to tylko w problemy można wpaść przez tego typu kombinowanie ! zapamiętaj o tym, że nie masz co liczyć na takie łatwe zniżki
 Wysłana - 04-07-2010, 11:46
Fajnon
Gość

Jako już doświadczony przedsiębiorca powiem Ci, że nie ma co kombinować z tym ZUSem bo i tak będzie trzeba go płacić
 Wysłana - 04-07-2010, 19:02
Krusk
Gość

z wujkiem rozmawiałem na ten temat i on również jest zdania, że nie ma co kombinować z ZUSem bo prędzej czy później za to będzie trzeba zapłacić
 Wysłana - 12-12-2010, 15:48
Misiaczek1412
Gość

Są firmy takie jak TA, które pomagają Nam zmiejszyć składkę ZUSu i uzyskać większą emeryturę. Międzynarodowa grupa OPTIGEN proponuje nam legalne zatrudnienie w formie
konsultanta telefonicznego (umowa o pracę) w angielskiej firmie, w pełni opłacone i opodatkowane w Wielkiej Brytanii!
Jest to możliwe poprzez wykorzystanie możliwości jakie daje nam Unia Europejska (nasz system prawny jest podległy systemowi europejskiemu)

Jak Twoja praca będzie wyglądać? Musisz być dostępny pod telefonem przez 5 godzin miesięcznie na ewentualny kontakt z firmy zatrudniającej. i to tyle smiley
Co to daje?

Biorąc pod uwagę fakt, iż jednocześnie prowadzimy działalność w jednym kraju, a zatrudnieni jesteśmy w innym kraju członkowskim na etacie, możemy całkowicie wyrejestrować się z polskiego systemu ubezpieczeń! Zatrudniająca nas firma opłaca za nas składki emerytalne i zdrowotne w Wielkiej Brytanii, a co za tym idzie, jesteśmy objęci opieką zdrowotną na terenie całej UE na podstawie europejskiej karty ubezpieczeń, która otrzymujemy jako pracownicy firmy OptiGen.

Momentalna redukcja wysokości składek z 839,06zł do 499zł
(z możliwościa dalszej redukcji ! każdy polecony to -100zł aż do zera)
Nawet jeżeli nie chcesz polecać innych, to płacisz 499zł zamiast 839,06 tj:
340zł oszczędności miesięcznie,
4080zł rocznie
i wszystko zgodnie z prawem polskim i unijnym !

www.zuswuk.pl
 Wysłana - 12-12-2010, 16:17
Misiaczek1412
Gość

ZUS Polski to w ogóle porażka... Emerytura marna... I jak tu człowiek ma godnie żyć ? Ale można na stare lata mieć więcej emerytury :) . Wystarczy wejść na http://www.zuswuk.pl/. Jest to firma, która pomaga Nam zmienić ZUS na Angielski, dzięki czemu mniej płacimy a więcej dostajemy... A miesięcznie możemy zaoszczędzić nawet 850 zł. Oczywiście wszystko legalne. Emerytury są juz po 7 przepracowanych latach a nie po 20 jak w Polsce. No i oczywiście wiadomo większe niż w Polsce. Dzięki temu mamy wyższą emeryturę i spokojnie możemy prowadzić działalność w kraju :)
 Wysłana - 01-11-2012, 16:22
zxkkxvjznmi
Gość

Post usunięty przez moderatora

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum