Jak motywować pracowników ? Premie

Wysłana - 12-14-2009, 11:51
Grzesiak_palek
Gość

Od kilku tygodni prowadzę swoją własną firmę w której zatrudniam około 6 osób. Wiem, że nie jest to żadna zadziwiająca liczba, ale jednak zależy mi na tym aby pracowali bardzo wydajnie. To jaki jest najlepszym sposób na to aby motywować pracowników ? myślałem o tym aby wprowadzać premię, ale czy nie będzie tak że jak zaproponuje premie to pojawi się konkurowanie w złym tego słowa znaczeniu ?
Ważny jest dla mnie dobry klimat w firmie ale jak pojawi się możliwość zarobienia dodatkowych pieniędzy to różnie może z tym prawda ?

Wysłana - 03-16-2010, 21:31
paty
Senior Member

Jakbym ja była szefem to bym organizowała im różne wspólne wyjazdy dzięki czemu bardziej by się zżyli sami ze sobą i wszystko w pracy też się układało.
Jest mnóstwo sposobów na motywowanie pracowników

Wysłana - 03-17-2010, 07:49
Grzesiak_palek
Gość

to jak jest kilka sposób na motywacje pracowników to może podasz jakiś konkrety ? no co do organizacji wycieczek to mogłem się domyślać tego, ale coś co mniej kosztuje ?
 Wysłana - 03-17-2010, 08:22
Adzia1
Senior Member

A po co Ci konkrety ? Sam musisz pogadać z pracownikami o ich zainteresowaniach. Nie musi to być odrazu wyjazd na wycieczkę, ale np. wspólne wyjście na bilard itd
 Wysłana - 03-17-2010, 17:53
anginka
Senior Member

Sama na pewno ucieszyłabym się ze wspólnej wycieczki z kolegami z pracy byłoby ekstra, ale niestety nasz szef nie dba o to

Wysłana - 03-18-2010, 12:31
Grzesiak_palek
Gość

Tak ale wspólna wycieczka całego zespołu z pracy wiąże się z ogromnymi kosztami, także lepiej wolałbym coś małego.

A na bilard to oni sobie chodzą sami po pracy także też nie ma sensu
 Wysłana - 03-19-2010, 08:08
Gratek21
Senior Member

To co byś jeszcze chciał zrobić ? Może kup do firmy jakąś konsolę z grami i po każdym dniu ciężkiej pracy ludzie by sobie mogli zagrać ?

Wysłana - 03-19-2010, 10:16
Hani1900
Senior Member

tak tylko, żeby czasami pracownicy za bardzo się tym faktem nie rozpieszczali bo wtedy sobie pomyślą że na wiele mogą sobie pozwolić

Wysłana - 03-19-2010, 12:17
czif
Member

Jeśli wycieczka odpada ze względu na wysokie koszty, to może przynajmniej raz na jakiś czas zorganizuj imprezę w biurze - taka mała integracja i motywacja na luzie. Majątku na to nie wydasz. Poszukaj jakiegoś taniego sklepu np. a.pl, w którym zrobisz zakupy za przystępna cenę i zorganizuj mały bankiecik. Jeśli się postarasz, to zrobisz bardzo pozytywne wrażenie i wyjdzie Ci to na plus.
 Wysłana - 03-19-2010, 13:18
Yamayka77
Senior Member

o całkiem dobry pomysł z tym bankiecikiem w firmie na pewno przez takie coś ludzie w firmie czuli by się jak w domu

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum