jak ćwiczyć

Wysłana - 11-26-2006, 11:31
micha
Junior Member

Witam!

niedawno bo tydzień temu kupiłem sobie hantle i zacząłem trochę ćwiczyć. Ale nie wiem jak to wszytsko ma wyglądać. A więc tak narazie ćwiczę co dwa dni i za każdym razem wszystkie partie : biceps, triceps, klatę, plecy, i barki mniej. na każde ćwiczenie wykonuje 5 serii po 10 powtórzeń. na początku po drugim treningu strasznie mnie wszystko bolało ale po trzech dniach odpuściło i znowu zacząłem ćwiczyć. teraz po treningah już mnie nic nie boli ale mam wątpliwości czy moge robić tak często ( co drugi dzień) treningi na wszystkie partie.

Wysłana - 11-26-2006, 11:47
Molesta
Gość

przez 3 tygodnie cwicz planem oggulnorozwojowym czyli
1. kazda partia miesni w kazdy dzien treningowy
2. 2 serie na kazde cwiczenie po np. 10 powtorzen
3. jedno cwiczenie na jeden miesnien(oprocz plecow bo tam sa dwa gora i dol)
czyli powinienies miec tak
1lydki
2 uda
3 plecy dol
4 plecy gora
5 klata
6 barki
7 bic
8 tric
9 przedramie*
10 kaptury*
11 brzuch*

*mozesz je ale nie musisz
i jedno cwiczenie na jedna partie, po 3 tygodniach masowka lecz nie licz na za wiele cwiczac tylko hantami pogadaj z kumplami i zalatwcie sobie sztange lawke itp
 Wysłana - 11-26-2006, 14:52
micha
Junior Member

tzn ja nie bede kul;turystą tylko chodzi mi oto żeby nieźle wygląać i mieć siłe. po drugie hantle mam 2x21 a ławke robie z taboretów i deski i wtedy na klate wyciskam. jest większa różnica w wyciskaniu na ławce sztangi niż na prostej ławce sztangielek??
 Wysłana - 11-26-2006, 15:06
Molesta
Gość

sztangielkami trudniej utrzymac technike lecz bardziej rozciagaja klate poniewaz mozesz je nizej spuscic
 Wysłana - 11-26-2006, 15:17
micha
Junior Member

[!--quoteo(post=96003:date=nie, 26 lis 2006 - 16:06:name=Molesta)--][div class=\'quotetop\']QUOTE(Molesta @ nie, 26 lis 2006 - 16:06) [snapback]96003[/snapback][/div][div class=\'quotemain\'][!--quotec--]
sztangielkami trudniej utrzymac technike
[/quote]

tzn?? bo nie znam sie na tym.

Wysłana - 11-26-2006, 15:22
Molesta
Gość

prawidlowy ruch sztangielki aby sie nie chwiac wyginac itp wiadomo ze sztangielkami jest to trudniejsze do wykoniaia
 Wysłana - 11-26-2006, 15:29
Traczyk
Member

oczywiście gorzej Ci bedzie sztangielkami bo mozesz sie chwiac, nie odpowienio podniesc czy cos, sztanga jest najlepsza na wyciskanie, radze kupienie sobie sztangi...nieduzy wydatek a ze sztanga mozna naprawde wiele cwiczen porobic ;p kup sobie z taka srednica jaka masz dziury w ciezarkach....
 Wysłana - 11-26-2006, 15:37
Molesta
Gość

sztangielki sa lepsze bardziej rozciagaja miesnien a sztange daja po to bo jest nia latwiej cwiczyc, cwiczac sztangielkai cwiczenie nabiera calkiem innego wymiaru
 Wysłana - 11-26-2006, 15:42
conan barbarian
Senior Member

innego wymiaru....
Hantle sa dla zaawansowanych..plus duze ciężary dają mocne efekty. do tego daja inne możliwości. ..co do sztangi..to sztanga pozwala na wieksze oszukiwaniu w ruchu [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/biggrin.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":D\" border=\"0\" alt=\"biggrin.gif\" /]...ale zacznij od niej...a min 2-6 miesięcy ogolnorozwojowy a nie tygodnie....
 Wysłana - 11-26-2006, 15:45
Molesta
Gość

6miesiecy ogulo [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/blink.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":blink:\" border=\"0\" alt=\"blink.gif\" /] za duzo tracimy przez ten czas

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum