Hestia odmowa wypłaty odszkodowania

Wysłana - 03-15-2010, 14:05
kingien
Gość

Znacie taką firmę jak Hestia ? miałem u nich ubezpieczenie OC i teraz pojawił się problem, ponieważ o stłuczce w której uczestniczyłem Hestia odmawia mi wypłaty odszkodowania. Niby cały czas mówią, że sprawa jest sprawdzana itd. ale ile można czekać niedługo już będą 3 miesiące.

Wysłana - 03-15-2010, 17:43
misiekpol
Senior Member

Jeśli faktycznie tak robią to zwrócił bym się do sądu, bo nic innego nie zrobisz. Chociaż 3 miesiące to nie tak dużo i może poczekaj na ich odpowiedź ?

Wysłana - 03-16-2010, 08:00
majkiT
Senior Member

Z tego co słyszałem to dużo znanych firm ubezpieczeniowych lubi robić różnego rodzaju przekręty i odmawiają wypłaty odszkodowania

Wysłana - 03-23-2010, 20:54
Niezarejestrowany
Gość

Ponad cztery miesiące walki z hestią o zlikwidowanie szkody z OC sprawcy - mimo ewidentnych dowodów, dokumentów, opini i protokołów ich własnych rzeczoznawców oni z zasady odmawiają wypłaty odszkodowania i zmuszają to wytoczenia sprawy sądowej. To najbardziej złodziejska klika z jaką miałem do czynienia, totalna ignorancja, matactwa, poświadczenia nieprawdy (kłamstwa w pismach - przestępstwa poświadczenia nieprawdy - kodeks karny - zgłosiłem to do prokuratury), nic nie skutkuje, unieruchomione auta miesiące czasu, b. uciążliwe dojazdy pociągami a oni ciągle mają w dupie przepisy prawa, powinni ich wszystkich publicznie rozstrzelać!!
 Wysłana - 03-24-2010, 06:50
misiekpol
Senior Member

O to chyba faktycznie coś jest nie tak ? Są jeszcze ludzie których Hestia oszukała ? Jestem tego bardzo ciekawy bo niedługo będę ubezpieczał swój samochód i muszę sprawdzać komu powierzam ubezpieczenie

Wysłana - 04-08-2010, 09:13
kimek23
Gość

jak faktycznie takie z nich cwaniaki to zgłaszaj sprawę na policję a później do sądu ! przecież muszą Ci oddać odszkodowanie jeśli są twoim ubezpieczycielem

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum