na ten temat pisałem ale napsize jeszcze \"optymalnei wszystko\" by wyjasnic
nie widomo jak dobierac odbciaznie i intensywnosc treningu oraz ilosc ból
WIĘC
zakłdasz ze zrobisz 8 powtórzen, to stan mięsnia po tym wyczynie:d powinnien byc taki ze juz ani razu nie podniesiesz w tej seri. jest to ideał w strone którego trzeba sie kierowac. czyli najefektywniejszy sposób budowani masy miesniowej
nie można robic 8(pzrykłdowa liczba) powtorzen i sciagajac sztange z kaltki miec zapas sił. tak postepójac nie bedzie przyrostów. trzeba cięgle miesien meczyc maxymalnei ja sie da :badgrin:
ciężar musi byc taki by dac ci wypełnic te warunki o których pisałem, nazwał bym go optymalnei duzym
niby taka zwyklą sprawa i logiczna ale na[ewno duzy procent pakerów bez wyników popełnia ten błąd
i pojawia sie problem bo ta wydawało by sie prosta sprawa granica bólu robi sie skomplikowana.
-trzeba walczyc z bólem to ejst warunek duzych miesni, walka z bólem, wiem ze jak cwiczysz to cie boli nie masz siły ale zesraj sie i podnies a wtedy bada przyrostu. nie kazdy umie cwiczyc \"przez ból\" ale to ejst droga do sukcesu.
przykład podnosisz sztange na ławce masz 5 i nie możesz rece ci sie \"rozjeżdzja\", zwykły osobnik odkłada sztnge nie ma siły,ty mówisz sobie musz kur... zrobic 8; partner cie asekuruje ty \"srasz\" ale robisz ! to nazywa sie pokonywanie granicy. zsidasz z ławki , nawet mozesz sie z nej sturlac ;) jeses zmeczony ale masz siłe do życia
bo to jestCienka granica , jak za bardzo sie dopi... misniom to bedzi kontuzja, przetrenowanie wiec trzeba byc uwaznym by nie pzresadzic z tym uderzeniem w miesnie. gosc kiedys naForum pisał ze cwiczy do upadłęgo ze potem nie może podniesc butelki z woda. to ejst przesada. miesien musi byc zmeczony, musi nie nadawac sie do treningu kulturystycznego ale do życia ma być zdatny
Sadze ze jest to elementarna sprawa przyrostów