g3odówa???

Wysłana - 02-19-2004, 06:34
Jarek D.
Junior Member

s3ysza3em ?e raz na jakio czas zdrowo jest jeden dzien nic nie jesa tylko pia bo to oczyszcza organizm itp.i polecaj1 to nawet niektórze raz na dwa tygodnie!! podejrzewam ?e mo?e to bya dobre dla ludzi którzy nie awicz1 ale czy dla kogoo kto trenuje sporty si3owe jest to zdrowe???? s3ysza3em ?e taka g3odówka pobudza wydzielanie hormonu wzrostu ?? czy to prawda??

Dzieki za odpowiedzi

Wysłana - 02-19-2004, 07:15
pyziaczek
Senior Member

Wysłana - 02-20-2004, 23:00
Olimp
Senior Member

taka glodowke oczyszczajaca mozna zastapic przez okres ok 3 tygodni lub wiecej (mozna jest tak do konca zycia nawet) ...jedzenie samych jarzyn i owocow :P
 Wysłana - 02-21-2004, 11:24
marijo
Senior Member

Przez dzien? A jak organizm mo?e sie oczyocia przez 1 dzien :mrgreen: Takie g3odówki trwaj1 nawet do tygodnia i dobrze zrobia j1 raz w roku. Po kilku dniach takiej g3odówki zaczyan cie bolea g3owa... i to oznaka ze sie zaczyna proces \"kanibalizmu :shock: organizmu\"... czyli pozbywanie sie s3abych i chorych komórek.

Wysłana - 02-21-2004, 11:43
Gromoz
Gość

*Dlaczego ja sie wypowiadam zawsze po Tobie... :wink:

marijo - jeden dzien dla osoby nie trenuj1cej ?adnego sportu, to jest dobry sposób na pozbycie sie zbednych \"minera3ów\" lub jakio orodków od?ywczych, z których ogranizm nie korzysta. Picie samej wody oczyszcza organizm. Przecie? o tym wiesz. Co innego z kulturystami. Ludzie z si3owni, maj1 rozbudowane mieonie, wiec trudniej jest im oczyocia sie w jeden dzien. Ale tygodniowa \"kuracja\" oczyszczajca przyda sie ka?demu. 8)
 Wysłana - 02-21-2004, 12:50
pyziaczek
Senior Member

Wysłana - 02-21-2004, 14:05
Gromoz
Gość

Primo - no oczywiocie, ?e nikt nie prze?yje tygodnia bez jedzenia. Je?eli to by3a uwaga do mojego postu, to ma3e sprostowanie sie nale?y - ja nie powiedzia3em, ?e kuracja oczyszczaj1ca, to tydzien g3odówki. To tak nawiasem :wink:

Po drugie primo - drigi/a pyziaczku - kuracja oczyszczaj1ca jest to pozbycie sie z organizmu zbednego materia3u, który ju? nie jest przetwarzany przez organizm, a zalega w ró?nych miejscach - np. cellulit tu i tam.

Po trzecie primo - g3odówka nie musi bya przeprowadzana przy asyocie lekarza - oczywiocie warto jest sie poradzia, jeoli ktoo nie ma otym zielonego pojecia, ale bieganie do lekarza dzien w dzien i sprawdzanie cisnienia jest lekk1 przesad1 - pisze to bior1c pod uwage dobro NFZ. Takie maj1 problemy ostatnio :mrgreen:

A po czwarte primo, ?eby Ci nie by3o smutno; ja te? sie nie pisze na g3odówki tygodniowe, chocia? nie ukrywam, ?e by mi sie przyda3a. 8)
 Wysłana - 02-21-2004, 16:03
pyziaczek
Senior Member

Wysłana - 02-22-2004, 09:35
Gromoz
Gość

Rozbi3ao mnie na cacy co?? Bede to pmieta3 :mrgreen: . Ale co do pierwszego primo, to chodzi3o mi oto, ?e nikt od tak sobie nie przestanie jeoa na ca3y tydzien, ja poprostu bym nie wytrzyma3 tygodnia bez jedzenia, nie dlatego, ?e bede g3odny, tylko dlatego, ?e nie móg3bym odmówia sobie tylu przyjemnooci, ile kryje w sobie moja lodówka... 8)
 Wysłana - 02-22-2004, 11:36
marijo
Senior Member

Chrystus prze?y3 40 dni bez jedzenia i picia :mrgreen: To apropos Wielkiego Postu. Poza tym... ostatnio na 3amach Gazety by3 przypadek odkopania z gruzów ?ywego ch3opca, który wytrzyma3 bez jedzenia i wody 6 dni pod gruzami (bodaj?e dotyczy3o to hekjatomby w Bam). A wiec mo?na... napisze nawet, ?e spokojnie mo?na. Oczywiocie g3odówka nie oznacza sensu stricto \"g3odówki\". Du?o p3ynów, soków pe3nowartoociowych, witaminy ... mo?na.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum

Warto przeczytać: jak założyć portal internetowy, pozwolenie budowlane, Analiza techniczna, wynajem bilbordów, Zarobki na macieżyńskim, dotacje na szkolenia, System pracy czterobrygadowy, wolne od pracy w święta, Umorzenie egzekucji a koszty komornicze, kiosk z odzieżą