Firma importowa

Wysłana - 03-26-2010, 22:01
bonyik
Gość

Siemka/. chce założyć firmę importową zajmującą się głównie importem różnych rzeczy z USA.tylko jest taki kłopot że nie wiem jak to wygląda ze strony prawnej. Czy można sobie taką firmę założyć w Polsce i legalnie sprowadzać rzeczy z USA ? jak wam się wydaje ?

Wysłana - 03-26-2010, 22:48
Waldek9
Gość

jak masz znajomości w USA to spokojnie możesz sobie importować towary najwazniejsze jest aby mieć kogoś kto Ci pomoże w USA
 Wysłana - 03-29-2010, 08:50
Qarek
Gość

no najwazniejsze aby w USA mieć kogoś znajomego który by nam pomagał z tym importem
 Wysłana - 03-29-2010, 08:59
bonyik
Gość

w USA mam wujka i ciotkę więc jak coś to pomoc miałbym ale nie wiem czy mogę sobie spokojnie założyć w Polsce firmę i takim czymś się zajmować ?
 Wysłana - 03-30-2010, 08:09
Sczek
Gość

sam myślałem o tym aby założyć firmę która zajmowałaby się właśnie tym, ale nie jestem do końca pewny czy to będzie sie opłacało ? czy nie trzeba płacić jakiegoś sporego cła ?
 Wysłana - 04-07-2010, 12:07
Gaflock
Gość

rozmawiałem trochę ze znajomym na ten temat i słyszałem, że właśnie największe pieniądze dzisiaj zarabiają prywatne firmy importowe
 Wysłana - 04-07-2010, 19:02
Irezet
Gość

OK tylko jeszcze może dopisz do tego, że chodzi o firmy importowe które zajmują się importem na szeroką skalę a nie takie małe firemki
 Wysłana - 11-08-2011, 14:25
Niezarejestrowany
Gość

Cytat:
Napisał bonyik Zobacz post
Siemka/. chce założyć firmę importową zajmującą się głównie importem różnych rzeczy z USA.tylko jest taki kłopot że nie wiem jak to wygląda ze strony prawnej. Czy można sobie taką firmę założyć w Polsce i legalnie sprowadzać rzeczy z USA ? jak wam się wydaje ?
Myślę , że najpierw powinieneś SPRAWDZIĆ czy sklepy/hurtownie od których będziesz nabywał towar w USA mają POZWOLENIE na eksport . Z pewnością nie jest tak kolorowo jak zachwalają sobie ten biznes internauci . Często są to osoby , które nie mają pojęcia o biznesie międzynarodowym ! Proponuję udać się do Urzędu Celnego w celu uzyskania szczegółowych informacji :)

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum