egzekucja komornicza z rachunku bankowego

Wysłana - 01-19-2010, 07:31
Vesti
Gość

Spotkaliście się kiedyś z sytuacją egzekucji komorniczej z rachunku bankowego ? Bo kilka dni temu mój znajomy mi się żalił że komornik mu po prostu wszedł na rachunek bankowy i nie wie co z tą sytuacją dalej zrobić. Co powinienem mu poradzić, czy komornik ma takie prawa aby wchodzić na rachunek bankowy ?

Wysłana - 04-21-2010, 09:42
Tammok
Gość

Mój dobry znajomy miał problemy ze spłatą pożyczki to własnie komornik wszedł mu na rachunek bankowy i z tego rachunku właśnie ściągał mu pieniądze, więc jak najbardziej jest taka możliwość
 Wysłana - 04-21-2010, 10:40
remeaak
Gość

Ale komornik na rachunek bankowy może wejść tylko w ostateczności, więc nie ma co przesadzać, że od razu komornik chętnie będzie wchodził na rachunek bankowy
 Wysłana - 04-21-2010, 15:36
Naczan
Gość

To już chyba ostatni krok jeśli dłużnik nie chce płacić to właśnie komornicy wchodzą na konto bankowe i jest po problemie !
 Wysłana - 10-10-2010, 13:44
Niezarejestrowany
Gość

No krok może i ostatni ale dłużnik nie musi przecież wcale tego konta używać ( ma je po prostu dla komornika) a jeśli nawet komornik zajmie je to może otworzyć np konto na dane ojca,brata czy tez matki i znowu unika komornika.Sposobów jest wiele i komornicy wiedzą o tym dobrze

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum