E-księgowość

Wysłana - 03-31-2010, 12:45
Gratek21
Senior Member

Na samym początku chciałbym się przywitać ;) piszę tutaj w takiej sprawie jak e-księgowość. Zauważyłem, że coraz to więcej firm woli przechodzić akurat na takie korzystanie z usług. A może ktoś wytłumaczyć co takiego ma e-księgowość, że mogą zaniżone tak bardzo ceny za usługi podawać ? przecież sam posiadam firmę i płacę swojej księgowej około 300 zł co miesiąc za to aby zajmowała się sprawami firmy, a jak patrzyłem niektóre cenniki to e-księgowość ma ceny od 50 zł za miesiąc. To chyba wiadomo, że dużo bardziej się opłaca ta druga usługa. Ale nie podoba mi się głównie to, że takie niskie ceny posiadają ? Czy przez to nie będę czuł się olewany przez firmę u której wykupiłem usługi ? Mój kolega jak miał firmę to zdecydował się na e-księgowość, ale szybko zrezygnował po tym jak zatrudnił żonę na swoją księgową więc dobrze nawet nie dowiedział się na czym polega cały ten fenomen usług w Internecie. Pewnie z forum ktoś kto ma małą firmę będzie wolał korzystać z e-księgowości, dla mnie też akurat teraz ważne jest oszczędzanie bo nastały kiepskie czasy i muszę zrezygnować z mojej księgowej, a takie 50 zł co miesiąc to jeszcze mogę zapłacić za zajmowanie się moimi rachunkami.

Wysłana - 04-01-2010, 10:09
Quais
Gość

Sam nie tak dawno zacząłem się interesować tym w jaki sposób firmy zajmujące się e-księgowością mają takie niskie ceny. Ale chyba oni traktują klientów hurtowo, czyli po prostu nie ma takiego indywidualnego podejścia jak księgowa tylko normalnie idą na hurt. Ja jednak wolałbym normalną księgową

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum