Dzielenie w słupku

Wysłana - 02-21-2009, 11:30
arvlil
Gość

Jak to jest z tym całym dzieleniem w słupku? jak na przykład mam podzielić 400 na 65? nie wiem jak to zapisać w ogóle. Proszę pomóżcie. Niestety, ale jestem humanistką. na dzieleniu w słupku się nie znam :D zwykle używam kalkulatora

Wysłana - 10-18-2009, 16:15
Niezarejestrowany
Gość

żaaaaaaaallll ;/
 Wysłana - 10-19-2009, 16:49
Niezarejestrowany
Gość

Baran i koniec
 Wysłana - 12-01-2009, 15:50
Niezarejestrowany
Gość

Patrz np. masz do podzielenia.
420:10
patrzysz sobie najpierw ile razy miesci sie 10 w 42. piszesz na gorze 4 i mnozysz przez 10. wychodzi 40, a to odejmujesz od 42. reszta to 2, dopisujesz nastepna cyfre (tutaj 0) i znowu patrzysz ile razy sie miesci tam 10. Jak wyjdzie bez reszty to piszesz takie kreseczki i koniec. Wynik masz na gorze nad kreska.
 Wysłana - 12-02-2009, 15:47
ojjjjjjj
Gość

to w szkołach tego już nie uczą ???
 Wysłana - 04-19-2010, 21:04
Niezarejestrowany
Gość

w szkole tego ucza
xP
 Wysłana - 05-11-2010, 13:50
Niezarejestrowany
Gość

sam cwaniaki ale jak to bylo to nikt ni napisal

dzieleni w slupku to podstawowy test w firmach produkcyjnych - nie zdaj go 90% kandydatów po wyższych studiach.
 Wysłana - 09-21-2010, 17:43
Niezarejestrowany
Gość

Żal Mi Cię Nieuku !!
yhymyhy łatwe
 Wysłana - 01-25-2011, 14:16
Niezarejestrowany
Gość

ale wy smieszni ludzie jestescie...taki kazdy z was wyedukowany jest??potraficie kogos zbluzgac bo w slupku nie potrafi cos wam owiem ucze sie na aglistyce..niegdy nigdy nie rozumialam mamtematyki i tez do dzi mam problem z dzieleniem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! tak nie wstydze sie tego nie potrafie dzielic ani w pamieci ani w slupku..tyle ludzi do pracy potrzebuja jak jestescie tacy madrzy to zapiepszac do roboty
 Wysłana - 01-29-2011, 10:34
Nijjppppezarejestrowany
Gość

tez sama nie nawidze matmy to wrecz jest koszmar gdy sie tego uczylam to to rozumialam ale teraz gdy tego niie urzywam to nie pamietam jak sie to robi:((

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum