Dotacje dla nowej firmy

Wysłana - 01-29-2010, 09:15
Dzunik
Gość

Od lutego chce wystartować z własną firmą i zanim to zrobię chciałbym się rozeznać w tym, czy jest szansa na dostanie dotacji dla nowej firmy ? a gdyby była taka możliwość to na jakie dokładnie dotacje mogę liczyć ? przeglądałem różne informacje o tym, ale nic ciekawego nie rzuciło mi się w oczy.

Wysłana - 01-31-2010, 23:09
andi2
Senior Member

tak na pewno taka szansa jest, ale czy to dostaniesz to już tylko będzie zależało od Ciebie i twojego szczęścia w interesach
 Wysłana - 04-21-2010, 14:46
Lamek2
Gość

Najszybciej to dostaniesz dotacje z UP. Aktualnie to rozdają prawie każdemu aby otwierał swoją właśna firmę i możesz liczyć na to, że ją dostaniesz
 Wysłana - 04-23-2010, 15:12
myszkamiki
Junior Member

Planuję wydrukować plakaty i ulotki dla mojej firmy i znalazłam na necie tanią drukarnię, mają dobre ceny i szybki czas realizacji ale chciałam się poradzić czy, ktoś już korzystał z ich usług? Czy ktoś mógłby coś więcej powiedzieć, doradzić? strona drukarni:
www.drukowanieulotek.pl
 Wysłana - 04-26-2010, 07:32
bamberson
Gość

Mnóstwo fundacji i organizacji udziela dotacji dla nowych firm ( choćby Unia Europejska ). Otrzymanie funduszy jest zazwyczaj dosyć łatwą sprawą, kluczowy jest tylko dobry wniosek, bo jeśli go sumiennie i bezbłędnie nie wypełnisz to na kasę nie ma co liczyć. Pod tym względem osoby przydzielające dotacje są bardzo wybredne. Moja firma też starała się o dofinansowanie i wniosek przygotowali nam ludzie z firmy CKD Hetman z Warszawy. Jest to w zasadzie biuro rachunkowe, ale przygotowywaniem takich wniosków też się zajmują. Ostatecznie dotację dostaliśmy, więc wniosek chyba był ok.
 Wysłana - 04-26-2010, 07:47
Formik
Gość

Niedługo będę miał nową firmę, czy możecie mi wyjaśnić gdzie udać sie po jakieś dodatkowe pieniądze na firmę ? Strasznie mi na tym zależy, pozdro
 Wysłana - 05-02-2010, 11:47
masson
Gość

Formik, tak jak kolega bamberson napisał - możliwości jest mnóstwo, począwszy od Unii Europejskiej a skończywszy na urzędzie pracy. Niezłym pomysłem jest wizyta w firmie która profesjonalnie zajmuje się pozyskiwaniem funduszy dla firm, np. w CKD Hetman. Przejrzałem ich ofertę i wydaje się ciekawa, oprócz pisania wniosków o dotacje zajmują się też księgowością, pisaniem biznes planów itp.
 Wysłana - 05-04-2010, 08:22
xavw
Gość

Znacie dobrą firmę z Warszawy która pomogłaby mi dostać dotację dla firmy ? Sam raczej sobie nie poradzę z tym i potrzebuje pomocy, bo bardzo mi zależy aby w końcu dać sobie coś zarobić
 Wysłana - 05-07-2010, 07:11
klajster
Gość

Odpal wyszukiwarkę, wybierz te firmy które Cię zainteresowały i ewentualnie wklej linki, nawet na tym forum to pewnie ktoś Ci pomoże. Tak to jest wróżenie z fusów ;) W dyskusji padła nazwa biura rachunkowego Hetman z Wawy i może najpierw skieruj się na ich stronę www. Jeśli ceny są tak dobre, a poziom usług tak przyzwoity jak pisał to jeden z kolegów to będzie to ciekawa oferta.
 Wysłana - 05-14-2010, 12:26
Garry
Gość

no pewnie że możesz dostać jakieś dofinansowania, np z UE. Z tymże jest z tym dosyć dużo roboty - wnioski, podpisy, analizy itd więc lepiej żeby ci to zrobił ktoś kto zajmuje się doradztwem w zakresie pozyskiwania kapitału dla firm czy dla osób które chcą otworzyć coś swojego. Jak ja chciałem założyć firmę to żeby pozyskać kasiure na start poszedłem po rade do biura CKD Hetman i teraz firma działa, że aż miło.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum