DOPIERO ZACZYNAM!

Wysłana - 07-19-2005, 10:50
cebula
Senior Member

Witam
Jakis miesiąc temu pomyslałem sobie, ze trzeba wkoncu cos robic, zeby jakos fajnie wygladac. Mam w domu hantelki, i małą sztange (krótsza niz normalna) i miesiac temu zacząłem sie jakoś rozkręcac, z tymi ćwiczeniami, zacząłem, cwiczyc dzień wdzien, nogi, biceps, triceps, brzuch, ale jakoś marnie mi to idzie, praktycznie zadnych efektów niema.

Moglibyscie mi pomódz, tzn napisac, co moge jeszcze robic, w domu, zeby moje mięsnie sie rozrastały!!??

Na Siłownie zaczne dopiero chodzić w roku szkolnym, a chciałbym jeszcze przez ten miesiąc wakacji, sie troche wyrobic, wiec licze na wasza pomoc.

Jeśli wam sie to wczyms przyda, mam 16 lat wzrost 180cm , waga 50/60 kg.

Wysłana - 07-19-2005, 11:21
t3ron
Senior Member

cięzko po miesiącu \'\'coś\'\' zauważyć, na efekty trzeba poczekac dłużej..;/
masz duzą niedowage, jedz dużo.....
 Wysłana - 07-19-2005, 11:56
conan barbarian
Senior Member

A wiec tak na 1 rzut oka NIEDOWAGA...po drugie napisz nam co robisz, ile i jak...z tego wiemy ze masz malo sprzetu domatorstwo na max...ale to nawet na poczatek dobrze...jak sam wiesz zeby rosnac trzeba dobrze jesc przede wszystkim Bialko - poczytaj post w dziale odzywianie -LEE.. o suplach nawet nie mysl,na tym poziomie ZERO SUPLEMENTOW...po 1 miesiacu nic zauwaazysz ale po wakacjach mysle ze juz cos poczujesz...narazie napisz nam jak jesz, jak masz trening i ile cwiczysz..NOI NIE ZNIECHECAJ SIE
 Wysłana - 07-19-2005, 12:01
gorzki
Senior Member

teron, jak dopiero zaczyna, to po miesiącu powinien być boom... ja w 1 miesiac zrobilem 3 centy w łapie.
jakie obciązenie mają te hantle? i sztanga?
spotykam sie z tym, ze ludzie sie łapią za hantle i sztange, cwiczą biceps, triceps i klate codziennie i sie dziwią, ze łapy im rosną, a klata nie.przy takim natęzeniu na samym początku przyrosty w rękach będą niesamowite, przez ok 3-4 tygodnie, po których nastąpi przemęczenie mięśni i stagnacja. przyrosty w klacie będą przez tydzien i to niewielkie, gdyz piersi to wieksza partia mięśni, potrzebują więcej czasu na regeneracje i przy takim natężeniu przetrenujesz je 4 razy szybciej. teraz rada wujka Dobra rada:
1. jak chcesz przybyczyć ostro w miesiąc, mozesz przez miesiąc cwiczyc ręce w ten sposób, ze przez pierwsze dwa tygodnie cwiczysz biceps i triceps codziennie, przez nastepne dwa co drugi dzień. klate przez pierwszy tydzien codziennie, drugi tydzien co drugi dzien, 3 i 4 tydzien co 3 dni. tak samo z barkami. i teraz najważniejsza część. bardzo szybko w ten sposó doprowadzisz się do przetrenowania , więc po takim miesiącu co najmniej 2 tygodnie przerwy od jakichkolwiek ćwiczeń. ja sprawdzilem tę metodę na sobie, bo zaczynając nie wiedziałem jak ćwiczyć. przyszło 3 cm w łapie. w miesiąc. nie mówiąc o sile.
2. teraz Twoja decyzja - albo powoli i skutecznie planem na mase w poscie podwieszonym, ale jak sie uprzesz koniecznie, ze za miesiąc musi byc lepiej, to tym co ja CI powiedziałem.

P.S - i żryj do pełna ,6 razy dziennie.
 Wysłana - 07-19-2005, 12:15
conan barbarian
Senior Member

?? nie kukam cie wogole gorzki..ten trening jakis dziwny. wiadomo ze 1 okresy to szybki wzrost ale to copiszesz to lekko naciagane...tez cw ostro na poczatku byl wzrost ale nie taki...wiesz ze prze to robisz duzy apetyt ... a jak nie wyjdzie to moze juz wogole nie cwiczyc ...??
 Wysłana - 07-19-2005, 13:26
gorzki
Senior Member

to co pisze jest poparte moim doświadczeniem... moze nie jest duze, ale pamietam co sie działo. pamietaj ze na samym początku tego mięśnia nie ma duzo... jest go bardzo mało. regeneruje się błyskawicznie. ja tez nie jestem zwolennikiem takiego żyłowania się na początku, ale mówie, że przez pierwszy miesiąc natężenie treningów moze być 200%. do granicy przetrenowania. a potem spokojnie mozna rzeźbic dalej.
 Wysłana - 07-19-2005, 16:16
cebula
Senior Member

Nowięc tak jem ile tylko moge, szczeze mówiąc to po jedzeniu niemoge sie ruszyc, bo jestem taki pełny, poprostu zducham z przejedzenia, i to jush tak jem od dluzszego czasu, a nawet niewidac zebym zgróbł czy cos, przybieram, tylko na wadze, ale i tak nieduzo, niewiem co zrobic, zeby mi przybyło tłuszczu, w rekach, i innych.

hantelki mam po 10kg na łape, a sztange (mini sztange) 20 kg, ale postaram sie załatwic, jakies cięższe krążki

Trening robie sobie taki, ze robie tyle powtórzen ile tylko moge, puzniej to tak jakby mi mięsnie zgrubły, ze mam ograniczone ruchy :| a cwicze tak z godzinke dziennie.
 Wysłana - 07-19-2005, 16:26
gorzki
Senior Member

z takim sprzetem duzo nie zrobisz. zalatw wiecej i trenuj wedlug planu w poscie podwieszonym wg ETYLA
 Wysłana - 07-19-2005, 16:35
cebula
Senior Member

hmm, a od wrzesnia zaczynam chodzic na siłke, i zastanawiam sie nad odzywkami,
niewiem, czy brac jakies odzywki na przyrost masy miesniowej, i potem na zeźbe, czy wogóle brac, jak dopiero zaczynam.
poleccie mi cosik

MOGŁBYS MNIE NAPROWADZIC NA TEN PLAN ETYLA??
 Wysłana - 07-19-2005, 16:50
cebula
Senior Member

HMM
Nieiwem czy dobrze rozumiem pojęcie MASA.
Mi sie wydaje ze to jest tłuszcz w mięsniach, który mozna spalac, i wyrabiac sobie mięsnie.
Ale jak patrze jak ktos napisał, plan na mase, i tam sa normalne cwiczenia, na klatke, biceps, triceps, nogi itd, to wydaje mi sie ze myle. Może to smieszne, ze niewiem, ale dopiero zaczynam przygody, i niejestem jeszcze obeznany. Moze mnie ktoś uswiadomic?

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum