domowe sposoby na ból zęba

Wysłana - 02-15-2009, 10:43
coka
Gość

Słyszałam, że są domowe sposoby na ból zęba. Ktoś mi kiedyś powiedział, że pomaga dym papierosowy... że trzeba się zaciągnąc i zostawić... co o tym myślicie? bo to trochę dziwne... zwłaszcza dla mnie, bo nie palę...
czy są jakieś inne domowe sposoby na ból zęba?

Wysłana - 03-06-2009, 20:16
Nie zarejestrowany
Gość

tabletka przeciwbólowa. albo zioła szałwii do płukania, ale na efekt trzeba poczekać kilka dni.
 Wysłana - 08-30-2009, 20:57
Niezarejestrowany
Gość

siemka mam problem strasznie boli mnie ząb czy ktos moze mi szybko powiedziec jaki domowy sposob byl by najlepszy
 Wysłana - 10-10-2009, 19:52
Niezarejestrowany
Gość

Z tym dymem papierosowym to prawda tylko że ja mam inny sposób:) ja wdycham dym przez nos wiadomo że to szkodliwe ale znieczula.a dokładnie robię tak jeżeli boli mnie ząb np. Po prawej stronie to wdycham dym tą samą stroną zatykając lewą dziurkę nosa:) może to dziwne i nikt nie zna takiego sposobu bo sama go wymyśliłam ponieważ miewam częste problemy z zębami do dentysty chodzę 3 4 razy w roku pomimo że dbam o zęby:(może nie zawsze pomaga do końca ale na pewno bardzo łagodzi ból:)
 Wysłana - 10-16-2009, 07:47
Niezarejestrowany
Gość

boli mnie zab od kilku dni boje sie isc do dentysty pooomocy :(
 Wysłana - 10-16-2009, 09:20
bogdan44
Junior Member

No to co mamy Ci poradzić? Przytulić?
 Wysłana - 10-16-2009, 10:04
Chipek9
Senior Member

Cytat:
Napisał Niezarejestrowany Zobacz post
boli mnie zab od kilku dni boje sie isc do dentysty pooomocy :(
Dokładnie jak Bogdan, kompletnie nie rozumiem jak mamy Ci pomóc ? Jak już nie pomagają środki przeciwbólowe to idź do tego dentysty !
 Wysłana - 10-16-2009, 11:53
PatrycjaW
Member

Cytat:
Napisał Chipek9 Zobacz post
Dokładnie jak Bogdan, kompletnie nie rozumiem jak mamy Ci pomóc ? Jak już nie pomagają środki przeciwbólowe to idź do tego dentysty !
Chyba że można by brać jakieś mocniejsze środki przeciwbólowe ale w czym to dokładnie moze pomóc bo nie rozumiem ?
 Wysłana - 12-08-2009, 01:44
Niezarejestrowany
Gość

Ja mialem taki przypadek gdy bylem w pracy na służbie: bo pracuje po 24 godziny, i w nocy zaczalmnie silnie bolec zab.. dym papierosowy nie pomaga, wacik nasaczony spirytusem nie pomaga, kolega polecil mi abym nasaczona gaza olejkiem gozdzikowym przetarl bolacego zeba, oraz dziąsło, nastepnie zebym wlal do szklanki 2 lyzki stolowe wody i dodal 5 kropelek olejku gozdzikowegi i przepłukal okolice bólu.. TO NAPRAWDE DZIALA BOL MIJA NIEMAL NATYCHMIASTOWO!!!!!!!!!!! POLECAM
 Wysłana - 12-08-2009, 01:45
Niezarejestrowany
Gość

a olejek gozdzikowy mozna kupic w aptece, ja zaplkacilem niecale 6 złotych

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum