domowa hodowla drobiu

Wysłana - 01-13-2010, 07:36
Aleksio
Gość

Jak wy się na to zapatrujecie czy jest sens w ogóle startować z takim interesem jak domowa hodowla drobiu ? Wiadomo, że wielkie firmy dzisiaj mają ogromne farmy i w taki sposób zopatrują sie w drób, ale co z takimi małymi domowymi biznesami ? Czy one hodując drób nie mają szans na przebicie się ?

Wysłana - 04-20-2010, 11:18
trewz
Gość

Jak masz do tego warunki to dlaczego nie spróbować / Nie masz tylko co napalać się, że zaraz staniesz się wielkim biznesmenem ;)
 Wysłana - 01-06-2011, 14:09
Niezarejestrowany
Gość

to bardzo opłacalny interes mam 14 lat i około 150 kur zakupionych
latem teraz niosą około 80 jajek dziennie oczywiście na wiosne zwiększy się liczba jajek ja sprzedaje 1szt/ 50 gr to jest 40zł dziennie miesięcznie przy takiej ilości jajek około 1200zł rocznie (licz 10 miesięcy gdy się kury pieżą nie niosą lub male ilości 12000zł rocznie odejmij 3000zł na jedzenie wodę ja mam deszczówkę i energia aby doświetlać kurnik w zimę na czysto wychodzisz około 9000zł
 Wysłana - 01-06-2011, 14:19
Niezarejestrowany
Gość

jeszcze najważniejsze co rok musisz wymieniać część stada aby utrzymać dochody załóżmy, rocznie wymieniamy po 30 kur po około
15-20 zł /szt chyba że zakupisz w zimę to po około 10-12zl / szt to liczmy 400 zł rocznie to też jakiś wydatek no i jeszcze poidła i karmniki też jakieś 500 zł przy takiej ilości u mnie piją po 50l dziennie
oczywiście także lekarstwa choroby sobie poszukaj na necie pierwszy rok będzie najcięższy potem już będą zyski
 Wysłana - 01-06-2011, 14:25
Niezarejestrowany
Gość

na start musisz mieć co najmniej 4000zł ja zacząłem od 3500 ale jak przyszło kupić poidła 5 po 100 zł do których można wlać 30l to musiałem pożyczyć od dziadków te 500 zł

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum