Dieta+białko=?? :P Czy tak może być ?

Wysłana - 11-25-2006, 19:15
Traczyk
Member

Witam, posiedziałem trochę i ułożyłem sobie diete [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /] Jest ona następująca: (liczby przedstawiają ilość pożywienia w gramach)
Dni treningowe:
I Śniadanie
Mleko zaw. 0,5 % tłuszczu 400
Płatki śniadaniowe 80
II Śniadanie
Chleb zwykły z masłem 70
Szynka z indyka 40
Ser Gouda 40
Obiad
Mięso z piersi kurczaka b/skóry 200
Ryż biały lub kasza 80
Oliwa z Oliwek 10
(Jakiś sosik dla smaku)
Przed treningiem 1h
Mleko zaw. 0,5 % tłuszczu 200
Ostrowia WPC 80 60
Kolacja
Pomidor 200
Tuńczyk w wodzie 80
Cebula 50
II Kolacja
Ostrowia WPC 80 40
Jogurt owocowy 1,5 % tłuszczu 500

Dni beztreningowe:
I Śniadanie
Jaja kurze całe 300
Chleb zwykły 90
Sok pomarańczowy 200
Majonez 10
II Śniadanie
2 Jabłka
Obiad
Kasza gryczana 90
Mięso z piersi kurczaka b/skóry 200
Ogórek albo surówka z białej 200
Podwieczorek
Śmietana zaw. 12 % tłuszczu 70
Ser twarogowy pół tłusty 150
Cebula 30
Chleb zwykły 70
Herbata bez cukru 200
Kolacja
Ostrowia WPC 80 50

Jest to na wage 105 kg, mniejsza ilość kalorii, ponieważ chce stracić tkankę tłuszczową. Czy coś powinienem zmienić w swojej diecie ?? Jeżeli tak to proszę pisać co [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /] Z góry dziękuję i pozdrawiam [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/wink.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\";)\" border=\"0\" alt=\"wink.gif\" /]

Wysłana - 11-26-2006, 00:31
Gromoz
Gość

Wylicz sobie teraz bilans kaloryczny, ile masz w tej diecie białka, węgli i tłuszczy i się zobaczy...
 Wysłana - 11-26-2006, 08:56
Molesta
Gość

przed treningiem wegle
po treningu bialko i wegle
 Wysłana - 11-26-2006, 10:28
Traczyk
Member

W Dni treningowe ilość białek/tłuszczy/węglowodanów/kalorii wygląda następująco:
Łaczna ilość wszystkich posiłków [g] 221 70 267 2593
Ustalone dzienne zapotrzebowanie [g] 220 110 275 2970
To jest na wage 110kg, będe musiał zmniejszyć do 100kg, przy czym białek biore 2g kg/m ciała, węglowodanów 2,5g kg/m ciała no i tłuszczy 1g kg/m ciała.
Co do dni beztreningowych to jest tak:
Łaczna ilość wszystkich posiłków [g] 180 96 225 2548
Ustalone dzienne zapotrzebowanie [g] 220 110 275 2970

Czy tak może być, czy powinienem coś zmnieszyc, zwiększyć ?? Mam troche tkanki tłuszczowej więc bilans kaloryczny powinienem mieć ujemny no i wydaje mi się,że takowy posiadam [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /] Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /]

Wysłana - 11-26-2006, 11:51
Molesta
Gość

dodaj aeroby i waga pojdzie jak zauwazysz ze za szybko lecisz w dol zwieksz ilosc kalori chudnij 0,5kg na tydzien powinno wystarczyc
 Wysłana - 11-26-2006, 12:34
Traczyk
Member

Ok, ja aeroby to głównie rowerek stacjonarny(mam na chacie). No ja musze kalorie ciągle zmniejszać bo mam dosyć duzo do zrzucenia [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/biggrin.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":D\" border=\"0\" alt=\"biggrin.gif\" /] hehe, dzieki [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/wink.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\";)\" border=\"0\" alt=\"wink.gif\" /]

Ja mam zamiar tak zchudnac do 85-90kg, przy okazji zrzucania fatu mam zamiar troche masy nabrac, zobaczymy jak to bedzie [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /] pozdro zioomki [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/wink.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\";)\" border=\"0\" alt=\"wink.gif\" /]
 Wysłana - 11-26-2006, 12:36
Molesta
Gość

ja bym zostal przy 95 kg pozniej troche rozrosnac i jest wywaliscie, pamietaj ze chudnij nie wiecej niz 0,5kg na tydzien jak bedziesz wiecej lecial to miesnie poleca i skora stanie sie wiotka, lepiej pomalu do czerwca jeszcze duzo czasu
 Wysłana - 11-26-2006, 12:39
Traczyk
Member

W sumie racja, do czerwca mnustwo czasu, mam czas na rozbudowanie siebie....0.5kg na tydzien, hmm... w 4 tyg akurat ostatnio schudlem 2kg, zlecialem ze 110 na 108 ;P wiec jak dalej tak bede spadal to bedzie super [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/wink.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\";)\" border=\"0\" alt=\"wink.gif\" /] Hehe, no mase musze pocwiczyc, a potem ja tylko rzezbic [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/wink.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\";)\" border=\"0\" alt=\"wink.gif\" /] Pozdro
 Wysłana - 11-26-2006, 12:46
Molesta
Gość

zjedz do 95 i juz ni chudnij zostaw tak jak jest jestes wysoki wiec bedziesz fajnie wygladal przy takiej wadze
 Wysłana - 11-26-2006, 12:49
Traczyk
Member

no schudne do 95 kolo, przy tym nabiore masy no i potem ja tylko rzezbic...za bardzo mi na sile nie zalezy, wiec bede szedl glownie w mase, nastepnie w rzezbe [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/tongue.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":P\" border=\"0\" alt=\"tongue.gif\" /] No ale na pewno troche sily przy tym nabiore [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/biggrin.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":D\" border=\"0\" alt=\"biggrin.gif\" /] hehe, na przyszle wakacje chcialbym juz jako tako wygladac [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/wink.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\";)\" border=\"0\" alt=\"wink.gif\" /] pozdowionka

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum