delirka

Wysłana - 03-17-2009, 16:07
Malek
Gość

Czy wy też często macie delirkę? ja najczęściej największą na kacu... trzęsie mi się cała ręka, a właściwie obie... no i nie wiem jak się tego pozbyć. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł, najlepiej juz wypróbowany, na delirkę? chciałbym się pozbyć tego uczucia...

Wysłana - 08-30-2009, 13:13
Niezarejestrowany
Gość

na kacu mam to samo.. ja stosuje piwo albo jaki kolwiekinny alkohol
 Wysłana - 09-08-2009, 00:32
Niezarejestrowany
Gość

Ja na kacu mam padaczke chociarz niezawsze najlepiej zgłos sie do lekarza psychiatry on przepisze ci leki przeciwdrgawkowe np. Relanium mi pomaga jest silnym lekiem gorzej jak wypijesz piwo czy jakis inny alkohol wtedy objawy złagodza sie tylko na czas steżenia alkoholu we krwi potem znowu bedzie telepac.zreszta piwo niepomaga conajmniej z 4-6 trza wypic pozdrawiam
 Wysłana - 10-21-2009, 00:22
Niezarejestrowany
Gość

Ja tak samo mam tak na kacu tyle że czasem jeszcze jakies zwidy sie dołanczają kolega tu dobrze napisał najlepiej idz do lekarza psychiatry to przepisze ci Relanium czy tam Clonazepam pozdrawiam
 Wysłana - 03-24-2010, 19:48
Niezarejestrowany
Gość

ja mialem ostatno cos takiego z rana po wypiciu polówki i dwoch piw mnie trzeslo. ale znalazlem flaszke jakas jeszcze na stole walnalem dwie kolejki zapilem piwem i jak reka odjal
 Wysłana - 06-15-2011, 01:49
doopi
Gość

To i tak masz łagodniutką fazę delirium człowieku się ciesz. Mój ojciec jak miał to nie spał całe noce, miał omamy i widzenia, widział duchy i ludzi z którymi rozmawiał. Uważał że poduszki to broń wroga które pryskają trującą cieczą na nas i przesłuchiwał je na ogródku... Potrafił mówić o autostradzie jadącej w góre nad budynkiem stacji benzynowej gdzie były tylko drzewa a wyżej niebo i tak spokojnie stał i mi pokazywał jak kolarze szybko po niej jadą a ja nic nie widziałem ale nie drażniąc go spokojnie mówiłem że to tylko zwidy. Najgorsza była pierwsza noc kiedy uczestniczył w gigant schizie jako wysłany do piekła, wysmarował się sadzą z pieca a potem praktycznie bez butów i skarpet wdrapywał się na piec by dostać się do piekła. Po co? Nie wiem sam nie wiedział jak to opisać. Delirium alkoholowe z intensywnymi zwidami jest prawdziwą udręką dla chorego a dla jego rodziny też nawet bardzo. Nie znałem się przedtem na tym i było to dla mnie straszne. A najgorsza była kobieta w białej sukni i poświacie, która była stałym zwidem. Wołała go po imieni i pojawiała się często. Ojciec już nawet spał z różańcem w ręku. Pewnej nocy gdy czuwał bo spać nie mógł pojawiła się nad nim i z tego co mówił z groźną twarzą chciała mu ten różaniec wyrwać. To było straszne. Wiem że nie prawdziwe ale bałem się. Poprostu pierwszy raz z czymś takim miałem do czynienia. Teraz ojciec jest na odwyku i to dobrze. Nie radzę nikomu przejść tego co on. To dla ludzi o stalowych nerwach chociaż i tacy by pękli. Bo mózg wtedy pracuje inaczej o 86% osłabia psychikę to wyobraźcie sobie. ;>
 Wysłana - 06-26-2011, 02:08
Niezarejestrowany
Gość

mozna tez przezywalem kilkanascie delirek ;]
Jedna byla mega potezna pomieszane delirium z psychoza amfetaminowa to co widzialem po 4 miesiacznych codziennych imprezach przekracza wyobrazanie zwyklego czlowieka najlepsze jest to ze wyszedlem na dwor w takim stanie a wszystko krecilo sie wokol ludzie mnie obgadywali wszyscy gadali na moj temat zle rzeczy wiec zaczalem kazdego wyzywac na ulicy :D potem zaszylem sie w domu kupowalem skrzynkami piwo bo pojawiac zaczely sie duchy demony postacie ze zwierzeco podobymi twarzami martwi zywi zombie od cholery tego bylo:F nawet czulem jak mnie dotykaly po ciele wtedy to juz uwierzylem ze to duchy wiec strach zapijalem alkoholem akcja trwala 4 dni ludzi na ulicy nie rozumialem bo co slowo gadali w innym jezyku ;) z wc jak wychodzilem skakalem ze strachu bo duch stal za mna ponad 2 m w koszuli itd itp
Sam alkohol delirka ? Jak sie dlugo popije to sie tak robi ze czlowiek boi sie nawet maskotek i martwych rzeczy bo przeksztalcaja sie w jakies demoniczne twarze jednym slowem strach lek drazliwosc ;)
Najlepiej kupic takiemu delikwentowi na poczatek 10 piw i powiedziec ze to zeby tym sie leczyl wypil 2,3 zjadl polozyl sie spac wzial witaminy,potem znowu 3 piwka zjadl witaminy i sen a potem juz tylko woda mineralna tyle w temacie skoro mi pomoglo a pilem nadluzej 1,5 roku dzien w dzien to komus kto pil 2 tyg prosze was;)
 Wysłana - 01-06-2012, 19:37
ljjj
Gość

Przedmówca ma rację delirka nie jest fajna, ale zjazd po dragach jest najgorszy.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum

Warto przeczytać: jak komus dogadac, Skup plastiku, naprawa komputerów - firma, ubezpieczyciel odmawia wypłaty odszkodowania, ING Bank śląski - lokata 2-letnia, koniec umowy na czas określony, Obrót mieszkaniami, co to jest WIG, WIG20 ?, Kredyt hipoteczny - gdzie najlepiej?, Pożyczka pod zastaw samochodu