Czy istnieje obowiązek zameldowania

Wysłana - 12-28-2009, 13:56
Shawqi
Gość

Siema. Nie dawno przeprowadziłem się do kompletnie innego miasta i teraz się zastanawiam czy istnieje coś takiego jak obowiązek zameldowania ? Naprawdę nie chce mi się latać po tych urzędach tylko po to aby się zameldować. Liczę na to, że żadnych problemów władze mi nie będą robiły ? Mieszkanie wynajmuję na normalną umowę wynajmu.

Wysłana - 01-11-2010, 21:51
kondziuW
Senior Member

Nie ma takiego obowiązku, ale na pewno będzie to Ci bardzo pomocne, bo np. będziesz mógł liczyć na korepetycja że będzie przychodziła do Ciebie
 Wysłana - 04-15-2010, 09:09
Jomek091
Gość

a to nie jesteś nigdzie zameldowany ? Bo nie za bardzo zrozumiałem o co Ci chodzi ? gdy nie jesteś nigdzie zameldowany to oczywiście że musisz mieć zameldowanie !
 Wysłana - 04-15-2010, 10:00
Wicheter34
Gość

tak istnieje taki obowiązek ! każdy człowiek musi być gdzieś zameldowany, bo jak nie to gdzie niby go policja ma szukać w razie czego ? Albo gdzie mają mu przychodzić różne rachunki ?
 Wysłana - 04-15-2010, 11:17
Nardor
Gość

jak wymeldowujesz się z jednego miejsca zameldowania to musisz podać nowy adres zameldowania i do tego papiery, że faktycznie tam jesteś zameldowany sam tak np. miałem.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum