biore kreatyne i nie wiem czy moge pic kawe cherbate i napoje gazowane. Gdzies tam cos slyszalem, ktos mi tam mowil ze ni mozna pic kawy bo ma kofeine, cherbaty bo ma teine i napojow gazowanych. podobno wszystko dziala negatywnie na kreatyne
biezesz krete nie widzac co mozesz a co nie ??????????????????????????
Nie mozesz bezposrednio po krecie pic:
- kawy
- mleka
- podobno herbaty
- co do napojow gazowanych to nic takiego nie slyszalem, ja i tak pije nie gazowana (zdrowsza)
tluszcze oslabiaja wydzielanie insuliny dlatego nie mozna pic mleka z porcja kreatyny gdyz wtedy wyrzut insuliny jest najwazniejszy aby moc ja wtloczyc
pij mleko z 2godz po krecie bo jak wiesz nie mozna pic mleka bezp. po krecie gdyz tluszcz z mleka spowalnia wydzielanie insuliny i spowalnia jej transport. radze pic duza ilosc wody od 3 do 5l dziennie aby dobrze transportowac kreatyne po ukladzie krwionosnym. dobrze jeszcze do krety brac dextrose lub glukoze
jeszcze kilku rzeczy nie mozna pic bezposrednio po krecie:
- piwa
- wodki
- wina
- szampana
- drinkow
i paru innych alkoholi.
Dlaczego o tym wspominam. Dlatego ze ostatnio slyszalem taki tekst na silce: \"ide do domu wezme krete, zjem cos i potem ide sie schlac\" - i potem ludzie nie wierza w dzialanie supli i siegaja po koksy :/