Cykl na nowy sezon

Wysłana - 04-19-2007, 20:35
s0cHy
Member

witam
planuje od wrzesnia rozpaczac swoj pierwszy cykl. do tej pory nic nie bralem, nawet gainera ani bialka. mialem tylko diete z ktora tez roznie bywalo .

wiec tak. teraz do lipca mam zamiar trenowac na sile gdyz masy nie ma za bardzo sensu, gdyz i tak nie rosne. lipiec przerwa. sierpien zrobie sobie rozgrzewke. i teraz planuje cos takiego:
1. od wrzesnia chcialbym zrobic cykl na sile aby pozniej przy budowaniu masy zima operowac wiekszymi ciezarami
2. od grudnia cykla na mase i potem jeszcze moze ok marca rowniez cykl na mase.

i teraz 2 pytania:
1. czy nie za duzo 3 cykle na sezon tym bardziej ze nigdy nic nie bralem?
2. oraz co w ogole kupic bo nie mam pojecia co warto kupic co nie. nie znam sie kompletnie na tym.

wiem ze do wrzesnia jescze daleko ale wiadomo kasy w 2 tygodnie nie uzbieram a te 3 cykle to troche beda kosztowac.

moje dane
wzrost 195
waga 95
staz obecny 8miesiecy (z drobnymi przerwami)

pozdrawiam

Wysłana - 04-19-2007, 22:26
bobek39
Senior Member

na robienie sily masz zamly starz,a ze nierosniesz to pewno masz zamalo czsasu na regeneracje i co najwazniejsz za malo jesz......
 Wysłana - 04-20-2007, 16:38
matesh
Senior Member

Nie ma sensu robic cykli zbyt często bo bedą słabiej działac.

Lepiej zacznij od wrzesień/październik jakiś cykl na mase potem może kwiecien nast. cykl

A na to lato daj spokój jeszcze ew. kup gainera żeby nie spadac z masy aż tak bardzo.
 Wysłana - 04-20-2007, 19:45
s0cHy
Member

co do regenraqcji to cwicze planem 3dniowym, 1 grupe iesci na tydzien wiec nie wiem, ale chyba mniej sie nie da. teraz sprobuje plan 4 dniowy. a co do jedzenia to nie jestem w stanie na obiad jesc tego co powinienem czyli piers i ryz. czyli w mojej diecie juz praktycznie 2 posilki odpadaja

III
100g ryżu białego
100g kurczaka bez skory
15g oliwy z oliwek
Sałatka wg uznania
B:29 T:19 W:77

Trening, po treningu 3 banany
B:3 T:1 W:75

IV
100g gram ryżu
150g piersi z kurczaka
W70 B30

sam ugotowac nie jestem w stanie gdyz nie mam kiedy, do domu wracam o 16 potem mam wszystko rozplanowane na styk. a ryzu nie ugotuje dzien wczesniej bo wiecie jak to smakuje. wiec co poczac w takiej sytuacji? inne posilki sa zachowane. tylko te 2 najwiecej zawalaja i to zdaje sie ze te najwazniejsze.

no dobra wiec co moglbym wziasc na ten cykl na mase ok pazdziernika?
 Wysłana - 04-20-2007, 21:13
matesh
Senior Member

To co po teningu to już chyba możesz nie??? Nie rozumiem dlaczego nie możesz...

To przed treningiem konieczny jest gainer ale nie mozna całkowicie zastępowac żarcia suplami [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/cool.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\"B)\" border=\"0\" alt=\"cool.gif\" /]
 Wysłana - 04-20-2007, 21:43
s0cHy
Member

ja rozumiem ze nie mozna i wcale do tego nie daze. ale w takim razie jak rozplanowac te posilki? bo na ten obiad przed trening zlozony z ryzu i piersi nie jestem w stanie zawsze zjesc tego ryzu i piersi, wiec np jezeli zjem rosl gdzie wegle mam bo jest makaron to bialko wtedy uzupelnik odzywka??
 Wysłana - 04-20-2007, 22:02
matesh
Senior Member

Najlepiej kup carbo i białko. Wtedy jak potrzebujeszwęgli a nie masz czasu to bierzesz carbo jak nie masz czasu na pozadny posiłek wysokobiałkowy to bierzesz puche z białkiem i wpierniczasz. Ale nie mozna tego stosowac jako zamiennik. Ewentualnie sporadycznie.
 Wysłana - 04-20-2007, 22:57
s0cHy
Member

rozumiem. a carbo i białko jakich firm??
 Wysłana - 04-21-2007, 13:26
matesh
Senior Member

To zależy ile masz cash
 Wysłana - 04-21-2007, 22:42
s0cHy
Member

tzn, powiedzmy tak, mam stala prace wiec jesli chodzi o kase to nie ma wiekszego problemu. nie mowie ze maja to byc suple z najwyzszej pulski ale tak, ay to byly jakies popularne. powiedzmy wiec ze 700zl. nie mowie ze moge to rozpusc na samo carbo i bialko:D

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum