Co Powinienem Brać Aby Szybko Przybrać Na Masie >15lat<

Wysłana - 10-12-2005, 12:31
mosk
Senior Member

Co Powinienem Brać Aby Przybrać Na Masie I Aby Mięc Ciekawe Efekty Po Tym ?? Mam 15 Lat =] Jak Macie Jakies Propzycjie Walcie Smiało =] Czekam

Wysłana - 10-12-2005, 13:31
SpragnionyRzezby
Senior Member

W tym wieku powinienes niczego nie brac :!:
Zorganizuj sobie porzadna diete, zwlaszcza ze teraz idzie zima, wiec o mase nie bedzie tak ciezko.

Podnies bialko i troche wegle.
 Wysłana - 10-12-2005, 13:39
urG
Senior Member

ja proponuje gainera moj qmpel w tym wieku to wziął i jakies tam efekty miał a jak ci sie skonczy to kup sobie kreatyne
ja mam zamiar tak właśnie zrobić
 Wysłana - 10-12-2005, 13:42
SpragnionyRzezby
Senior Member

ja bym kreatyny w wieku 15lat nie bral
postaw na DIETE to najwazniejsze. jak kolega wyzej napisal, uzupelniaj to ewentualnie gainerem.
 Wysłana - 10-12-2005, 17:02
monster
Junior Member

według mnie w twoim wieku powinienneś mieć dobrą dietę i to wystarczy.Ale jeśli już bardzo chcesz to dobry jest mass gain firmy megabol.Tylko kup opakowanie 3 kg, do tego jescze dibencozide magnum wystarczy opakowanie 100 tab. Powinno dać dobre efekty. ja przytyłem po tym prawie 8 kg ale pamiętaj o odpowiednim odżywianiu bo przy tej odżywce masa może ci iść bardzo szybko ale i również nadmierny przyrost tkanki tłuszczowej!
pozdro
 Wysłana - 10-12-2005, 17:10
Roman_Giertych
Senior Member

a ja proponuje utworzyc dział dla poczatkujących w ktorym bedą juz gotowe odpowiedzi na pytania typu. Mam 14 lat chce wziasc krete itp. wady, zalety brania odżywek w tak młodym wieku. Warto byłoby uswiadomic ludzi wchodzący w ten sport, że cierpliwosc w dorzeniu do celu popłaca. Dadt\'s maj opinion.
 Wysłana - 10-12-2005, 18:56
urG
Senior Member

te Roman dobrze mówisz ;] popieram!
 Wysłana - 10-12-2005, 19:29
redemptor
Senior Member

To jest wogóle bład wszystkich którzy zaczynają... A zaczynają najpierw od odżywek, potem od ćwiczen, a na koncu dieta.. to nie taka kolejnośc. Trzeba pamietac, że kulturystyka to sport, a sportowcy muszą sie odżywiać. Dla tego mosk zrezygnuj z odżywek, zajmij sie porządnym treningiem i odżywianiem!
 Wysłana - 10-12-2005, 21:32
Konrad6
Senior Member

taaa znam chlopka poszedl raz na silke i odrazu do sklepu po gainera kupil gainera i pozniej ani razu nie poszedl na silke<lol>
 Wysłana - 10-12-2005, 23:36
PowerBen
Senior Member

Uważam że gainer nie zaszkodzi , moze jedynie pomóc . Skałniałbym sie jednak raczej w kierunku jakiejś odżywki białkowej dlatego że podjrzewam że nie zjadasz tyle białka ile powinieneś. Na 100% taka odzywka ci nie zaszkodzi . Pamiętaj przede wszystkim o diecie i treningu.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum