Co na przyrost masy?

Wysłana - 11-03-2005, 21:12
matnog1
Junior Member

Witam! Od dłuższego czasu próbuję przybrać na masie ale żaden sposób nie pomaga. Ćwiczę już dłuższy czas na siłowni raczej same ćwiczenia siłowe pomagające przybrać masę. Dodatkowo bardzo dużo jem, często na siłę ale to i tak nic nie daje. Co proponujecie z odżywek na przyrost masy? Czy na początek wystarczyłaby np. sama kreatyna (nie mam zbyt dużo kasy)? Wcześniej nie brałem żadnych suplementów. Mam 17lat, waże 79kg, mój wzrost 195cm (tylko nie podawajcie nic przez co bedę jeszcze rósł) :) .

Wysłana - 11-04-2005, 10:28
Mondial
Junior Member

Kreta na początek nie będzie najleprzym rozwiązaniem nie wiem jaki masz staż teningowy, jeżeli już to kup gainier MASS XXL 4,8kg nie drobi a dobry!
 Wysłana - 11-04-2005, 10:36
mysiak
Senior Member

ja bym na początek proponował sprawdzić i zmienić twoją dietę oraz plan treningowy,a z supli to kup gainera jakieś białko i węgle trzeba wydać wiecej kaski i poczekać ale efekt mórowany,choć nigdy niewiadomo jak bardzo mocny bedzie;)
 Wysłana - 11-04-2005, 12:06
kolix87
Member

Gainera 1 z Vitalmaxa 4.5 kg. Brać 3 razy dziennie i dietka.
 Wysłana - 11-04-2005, 15:28
marijo
Senior Member

MATNOG... wykonujesz trening siłowy w celu zbudowania masy? Heheh, no to się nie dziw, że ci nic nie przybywa. Musisz zastosować trening anaboliczny, ukierunkowany na rozwój masy :)

Wysłana - 11-04-2005, 20:55
VIP-RAFAL
Senior Member

wiecej powtorzen! z supli gainer bialko kreta
 Wysłana - 11-04-2005, 21:36
Widmo
Senior Member

Cytat:
Gainera 1 z Vitalmaxa 4.5 kg. Brać 3 razy dziennie i dietka.
dołacze sie do tej wypowiedzi słyszałem ze jest super teraz sam go zamówiłem mysle ze od przysłego tygodnia zaczne go brac i maska pujdzie troszke w góre :)
 Wysłana - 11-04-2005, 22:34
matnog1
Junior Member

W takim razie zainwestuję w gainerka 1 z Vitalmaxa 4.5kg. Myślałem że wyjdzie to troche taniej ale skoro są o tym takie dobre opinie to znaczy że chyba warto kupić ta odżywke. Co do propozycji zmiany treningu chciałem odpowiedzieć że to niemożliwe ponieważ na ćwiczenia mam czas tylko wieczorami bo wcześniej szkoła...
 Wysłana - 11-04-2005, 23:11
ŁukasKarkola
Senior Member

Geiner 1 z Vitalmaxa jest ok i tani ale ja bym na twoim miejscu zainwestował jeszcze w węglowodany Carbo też mogą być z Vitalmaxa pij to przed i po treningu a takze w czasie wymieszany z wodą a w dni treningowe między poiłkami raz np. między posiłkami a raz przed snem , zaopatrz się także w miód, płatki owsiane paluszki ale nie solone , orzeszki ziemne też niesolone , masło orzechowe , makarony ryże kasze . Musisz w znaczący sposób zwiękrzyć w swojej diecie ilość węglowodanów to jest twój piorytet poza tym jeden geiner ci zawiele niepomoże dlatego radze pomyśleć o porządnej diecie.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum