ciąża na wychowawczym powrót do pracy

Wysłana - 01-12-2010, 08:01
Najmi
Gość

Witam moja żona nie dawno była w ciąży i teraz siedzi na urlopie wychowawczym i mamy takie pytanie kiedy powinien być szacowany jej powrót do pracy ? A dodatkowo z jakim wiekiem dziecka jest to zapisane aby żona wróciła do pracy ? Znaczy się nie wiem czy wyraziłem się jasno kiedy żona musi zostawić dziecko niani ?

Wysłana - 04-15-2010, 09:07
maciekKamek
Gość

To tylko zależy od jej stanu zdrowia przecież lekarz wszystko dokładnie określa kiedy żona bedzie musiała wrócić. W czym tutaj problem widzicie ? lekarz jej nie powiedział nic ?
 Wysłana - 04-15-2010, 11:46
Tymik
Gość

Lekarz albo do urzędu pracy też się można wybrać po takie informacje, tam pracownicy dokładnie wytłumaczą na czym polega urlop wychowawczy. Sam tam pracuje i często ludzie się o to pytają.
 Wysłana - 04-16-2010, 12:10
dsda23
Gość

albo zamiast do urzędu pracy to można wybrać się albo przedzwonić do swojego pracodawcy on także wie dokładnie kiedy jest urlop wychowawczy i kiedy trzeba liczyć na powrót do pracy.
 Wysłana - 04-16-2010, 16:56
Cikerek
Gość

moja żona również będzie niedługo szykowała się na urlop macierzyński i zastanawiamy się nad tym ile go może dostać ? przynajmniej na rok to spokojnie dostanie prawda ?
 Wysłana - 04-16-2010, 22:38
Nikton
Gość

moja żona wróciła do pracy około 2 lata po ciąży, ale miała dodatkowo przedłużany urlop ze względu na chorobę. także nie wiem jak sytuacja wygląda w innych wypadkach

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum