chude nogi

Wysłana - 01-04-2007, 14:01
cielson
Junior Member

Witam! mój problem to chude nogi odstające nieco wyglądem od tułowia. Ćwiczę je regularnie ale efektem jest jedynie przyrost siły. Jak cwiczyc aby zwiększyc masę nóg?

Wysłana - 01-04-2007, 14:10
Szalony Szeryf
Gość

Wrzuć plan jakim dotychczas je trenowałeś, jak długo już je trenujesz i jak często.
Aha, no i oczywiście, czy masz jakąś dietę, co bierzesz itd. daj wszystko.
 Wysłana - 01-04-2007, 14:35
cielson
Junior Member

mój dotychczasowy trening nóg:
1.przysiady ze sztanga z tyłu-4 serie (10x,10x,8x,8x)
2.prostowanie nóg na maszynie-4 serie wszystkie po 8 powtórzeń
3.zginanie nóg na maszynie-4 serie po 8
4.wspięcia na palce-3 serie po 20

staram się przestrzegać diety- 5 posiłków dziennie dużo węglowodanów i białka
obecnie nie stosuje suplementacji
 Wysłana - 01-04-2007, 15:29
Szalony Szeryf
Gość

Jak długo trenujesz już nogi takim planem i jak często? Czy inne mięśnie rozwijają się ? Znaczy rosną [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/biggrin.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":D\" border=\"0\" alt=\"biggrin.gif\" /] Podejrzewam, że problem tkwi w diecie, bo plan sam w sobie jest normalny.
 Wysłana - 01-04-2007, 16:40
matesh
Senior Member

Jesteś dość wysoki...Z tego co zauważyłem większość wysokich osób ma z tym problem, po prostu ich nogi wyglądają smuklej. Ale to nie znaczy że z tym nie da się nic zrobić! To jest bardzo duża partia i wydaje mi się że powinieneś przynajmiej jedno ćwiczenie więcej robić.I bardzo pilnować techniki... musisz czuć mięśnie, ból i zmęczenie.Rób wszystko dokładnie i powoli.a jak napiszesz więcej szczegułów to zobaczymy co dalej
 Wysłana - 01-04-2007, 17:03
Szalony Szeryf
Gość

Zwiększanie ilości ćwiczeń to nie jest odpowiedź na brak masy.
 Wysłana - 01-04-2007, 17:12
matesh
Senior Member

Ale 3ćwiczenia na uda to trochę mało.Myśle że musi im dać trochę więcej w dupe bo jeżeli teraz nie rosną to może musi trochę je bardziej zmęczyć albo za mało dkładnie robi ćwiczenia... no spróbować coś dorzucić może...Z praktyki wiem że te 3 ćwiczenia to jest za mało. Ale ok wszyscy z moim zdaniem nie muszą się zgadzać
 Wysłana - 01-04-2007, 17:18
Szalony Szeryf
Gość

Poczekamy aż się wypowie w kwestii stażu (oczywiście chodzi o nogi). Na samą część udową ma 12 serii, jeśli wykonuje je dosyć intensywnie, bez dużych przerw to powinny mu w pełni wystarczyć, nie ma przecież długiego stażu.
 Wysłana - 01-04-2007, 17:47
matesh
Senior Member

Według mnie po 7 miechach treningu to nie powinien się spodziewać wielkich wyników.Będzie miał większy staż to i techniki nabierze i masa pójdzie. Tak myślę
 Wysłana - 01-04-2007, 21:40
blaxus
Gość

Ale jeśli chodzi o nogi to nie potrzeba dużo czekać aby zobaczyć efekty.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum