Bilet kredytowy - PKP

Wysłana - 03-24-2009, 11:31
comis
Gość

Wiecie co ostatnio obiło mi się o uszy że można w PKP nabyć coś takiego jak bilet kredytowy. Tylko niech mi ktoś powie jak niby taki bilet miałby wyglądać i do czego służyć ? Czy po prostu jak nie mam pieniędzy na bilet to mówię że chce bilet kredytowy i dają mi go na podstawie dowodu osobistego ?

Wysłana - 10-30-2009, 10:23
AstiV
Senior Member

Wiem, że kiedyś w PKP na pewno była taka opcja jak bilet kredytowy ale teraz nie jestem do końca przekonany czy taki bilet istnieje ? ogólnie sporo modyfikacji w PKP ostatnio było także nie powiem CI.
 Wysłana - 02-10-2011, 12:46
Adek
Gość

Cytat:
Napisał comis Zobacz post
Wiecie co ostatnio obiło mi się o uszy że można w PKP nabyć coś takiego jak bilet kredytowy. Tylko niech mi ktoś powie jak niby taki bilet miałby wyglądać i do czego służyć ? Czy po prostu jak nie mam pieniędzy na bilet to mówię że chce bilet kredytowy i dają mi go na podstawie dowodu osobistego ?
Dokładnie tylko naliczają śmiesznie wysokie ceny z Wrocław główny do lubań ślaski pociag regio - cena biletu normalnego 2 klasa około 24 zł, widziałem jak konduktor wypisywał kredytowy jakiemuś Panu to miał do zapłaty coś pod 200 zł. Czyli bilet kredytowy to nic innego jak mandat za przejazd bez waznego biletu :)
 Wysłana - 11-14-2011, 07:21
Niezarejestrowany
Gość

kredytówy to fajna sprawa, za darmo można sobie pojeździć. W Przewozach Regionalnych to 15 plus cena biletu a w Intercity 300 taka przyjemność kosztuję. Jak masz klika w roku to nic ci nie zrobią, rekordziści to mają biletów kredytowych ze 400
 Wysłana - 12-17-2011, 12:35
Neomaniac
Gość

Za darmo albo i nie. Jak za 4,5 roku bo po 5ciu jest przedawnienie jak nie zaplacisz i nie zglosza do sadu i wtedy z 50zł zrobi się odpowiednio 170zł jak w komunikacji miejskiej autobusów i tramwajów.

Ale jak jedziesz na wakacje za granicę albo do pracy zagranicę to warto :)
 Wysłana - 01-30-2012, 14:10
Niezarejestrowany
Gość

nie gadaj ze 5 lat art 77 prawa przewozowego mówi o okresie jednego roku.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum