Agencja nieruchomości biznes

Wysłana - 12-23-2009, 10:13
Wluntek
Gość

Nie dawno pomyślałem sobie o tym jakby założyć swoją własną agencję nieruchomości i chyba może byc z tego całkiem dobry biznes racja ? Chodzi o to, że mieszkam w mieście gdzie nie ma takiej agencji nieruchomości i można by to przecież wykorzystać. Tylko z jakim nakładem pieniężnym trzeba startowac do takiego biznesu ?

Wysłana - 02-18-2010, 16:45
Z-B
Junior Member

Witaj,

Wszystko zalezy jakie masz oczekiwania.
Ja teraz jestem na etapie wlasnej dzialalnosci w tej branzy i najwazniejsze to miec kontakty, czyli wczesniej pracowac juz w jakiejs agencji.
Pozniej mozesz zaczac skromnie, aby koszty nie przewyzszaly przychodow, tzn. wynajac wirtualne biuro(adres rejestracji firmy), korzystac z darmowego programu do obsugi ofert, np. asari, jezeli nie masz licencji, ktora poki co jeszcze jest potrzebna, to najlepiej dogadac sie z kims kto ja posiada , zeby firmowal Ci swoja licencja, a Ty bedziesz mu odpalac dzialke od transakcji.
Kup skrypt strony na allegro, wykup serwer i jakas fajna domene, np. http://www.znajdzbiuro.pl

Ja sobie obliczylem, ze wszystko mozna zamknac w jakis 1500-2000 pln miesiecznie.

pozdro i powodzenia
 Wysłana - 03-13-2010, 15:13
Adzia1
Senior Member

O fajnie wszystko wytłumaczone, a ja mam jeszcze takie pytanie o tym w jaki sposób agencje straciły na kryzysie ? bo z tego co słyszałam to chyba najbardziej udarzyło w branże nieruchomosći ?
 Wysłana - 03-19-2010, 10:25
Asiula2
Senior Member

Adzia kryzys uderzył we wszystkie branże ! ale nieruchomości najbardziej to odczuły przez to, że ludzie na domy/mieszkania biorą kredyty, a jak wiadomo banki nie chętnie wtedy wypłacały kredyty mieszkaniowe i tak to się kręciło

Wysłana - 03-22-2010, 08:31
andi2
Senior Member

e tam według mnie aktualnie nie ma co się pchać w takie interesy jak agencja nieruchomości, akurat budownictwo dzisiaj jest najbardziej niespójnym biznesem

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum