Active rowery

Wysłana - 06-22-2009, 12:50
Jakim
Gość

Nie dawno widziałem a markecie sklep marki Active i cena była naprawdę bardzo zachęcająca tylko teraz nie wiem jak jest z jakością takich rowerów ? Może ktoś z was już posiada rower firmy Active i moze coś więcej napisać na jego temat ? Za każdą opinię nawet tą negatywną będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

Wysłana - 07-09-2009, 11:31
vooyoo
Gość

Tak się składa, że posiadam Active X-lander kupiony w Makro i pomimo wielu obaw raz negatywnych opinii na forach, że to tylko marketowy Makro shit jestem pozytywnie zaskoczony. W tej cenie o rower z ramą FS ciężko i większość mi odradzało kupować "tani badziew", ale ja się uparłem i koniec. Rower kupiłem w maju i przejechałem na nim ponad 300 km jak do tej pory spisuje się świetnie (jazda po mieście i po okolicznych lasach i wybojach) - wymieniłem tylko widelec na XCR bo akurat okazyjnie kupiłem od znajomego.

Rowerek posiada:
rama: aluminium (full suspension)
osprzęt: tył Shimano Acera, przód Suntour SR
hamulce: tarcza przód i tył - Promax
zawieszenie: widelec Suntour M (zmieniony na XCR), dumper KS-290 - dł. całk. 150 mm (sprężyna niestety za twarda jak na mój gust bo aż 850 lbs, ale wymienię go na jakiś powietrzny z czasem - wejdzie 165 mm)
obręcze RMX + opony Tioga Psycho II
inne elementy: kierownica, siodełko sztyca - Zoom

http://img132.imageshack.us/img132/1984/dsc01001qo.jpg

Wszystko zależy do czego rower chcesz używać, jeśli do jazdy dla przyjemności to wg mnie nie słuchaj bzdur tylko kupuj to na co Cię stać, lepiej mieć rower niż nie mieć (a mieć tylko chęci), a jeśli do lansu i szpanu przed kolesiami to poszukaj czegoś z dużym i znanym napisem na ramie, bo Cie pewnie wyśmieją za Active'a.
 Wysłana - 07-31-2011, 08:37
Niezarejestrowany
Gość

zgadzam się z vooyoo ale tylko po części , jeśli chcesz jeździć to kupuj to na co cię stać , tylko wiadomo bez nie wiadomo jakiego szaleństwa ... ale nie zgadzam sie z tym że jak chcesz poszpanować to kup rower ze znanej firmy .. niestety no ale jak ktoś jeździ wycznowo albo zaawansowanie .. no to active nie wytrzyma nawet jednej wycieczki .. a 300 km od maja to jest naprawde bardzo mało .. bo 300 to nie którzy jeżdzą na wycieczki jednorazowo .. no ale co tu będę mówić , jeśli będziesz jeździł tak żeby się przejechać gdzieś na wycieczke po lesie i będziesz dbać to się będzie trzymać .. Pozdrawiam
 Wysłana - 07-31-2011, 08:44
Niezarejestrowany
Gość

zgadzam się z vooyoo ale tylko po części , jeśli chcesz jeździć to kupuj to na co cię stać , tylko wiadomo bez nie wiadomo jakiego szaleństwa ... ale nie zgadzam sie z tym że jak chcesz poszpanować to kup rower ze znanej firmy .. niestety no ale jak ktoś jeździ wycznowo albo zaawansowanie .. no to active nie wytrzyma nawet jednej wycieczki .. a 300 km od maja to jest naprawde bardzo mało .. bo 300 to nie którzy jeżdzą na wycieczki jednorazowo .. no ale co tu będę mówić , jeśli będziesz jeździł tak żeby się przejechać gdzieś na wycieczke po lesie i będziesz dbać to się będzie trzymać .. Pozdrawiam
 Wysłana - 08-04-2011, 20:03
Niezarejestrowany
Gość

a ile kosztuje active fire dh??????pls

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum