23 letni chudzielec chce trenowaa, ale nie wie jak - pomocy!

Wysłana - 02-07-2004, 00:40
freddy23
Junior Member

Witam wszystkich.
Jestem 23 letnim chudzielcem od 10 lat siedz1cym przy komputerze. Mam 180cm wzrostu przy 70kg wagi.
Chcia3bym zrobia coo ?eby wygl1daa jak cz3owiek, ale problem w tym, ?e nie mam na to zbyt wiele czasu. Praktycznie ca3ymi dniami pracuje i jedynie póYnym wieczorem znajduje odrobine wolnego czasu.
Czy da sie domowymi metodami zrobia coo, aby jak u normalnego i zdrowego faceta, pojawi3y sie u mnie mieonie. Nie wiem, jakao dieta, program domowych awiczen czy coo w tym rodzaju. Nie wymagam wiele, chcia3bym jedynie aby moje cia3o wygl1da3o normalnie, tak jak powinien wygl1daa facet.
Prosze o pomoc wszystkich, którzy znaj1 sie na tych rzeczach i którzy byliby w stanie mi dopomóc.
Z góry dziekuje za wszystkie wskazówki.
Pozdrawiam.

Wysłana - 02-07-2004, 07:44
Rocoman
Senior Member

freddy23 jeoli chodzi o diete to poszukaj w dziale od?ywianie i dieta, jeoli chodzi o trening to podstawowe pytanie czy posiadasz jakio sprzet do awiczen b1dY masz do jakiegoo dostep ?
Jeoli chodzi o ten domowy sposób to nie ma przeciwskazan, czeoa z nas równie? awiczy w domu.
 Wysłana - 02-07-2004, 07:51
MastaKila
Senior Member

Tak to prawda wielu z nas cwiczy w domu nie z koniecznoszci lecz z wyboru!! Ja u siebie posiadam tylko 2 hantle 15 kg laweczke plaska(z mozliwoscia skosnej w gore)(wszystko robione) gryf i 81kg krazkow trybow ze zlomu itd!!! Ale to mi wystarcza moge cwiczyc praktycznie kazda czesc ciala napisz czy cos posiadasz jakis sprzet tak jak pisal rocoman lbo czy zamierzasz cos posiadac!!!!!
 Wysłana - 02-07-2004, 08:15
mrs
Junior Member

czesc chcia3bym sie dol&czyc do tematu...chodzi oto ze ja tez mam taki problem ale mam sprzet 3aweczke 150kg odci1?enia hantle i ine duperele ..........NA TYM FORUM NIEMA TRENINGÓW DLA POCZATKUJYCYCH by3 temat o treningach ale jak przeczyta3em to jakao osoba sie wypowiedzia3a i nieda3a jakio istotnych uwag jak byocie mogli jakieo treningi 3 razy w tygodniu zamieocia to by3o by COOL

jak coo to napiszcie na gg 3133262 THX
 Wysłana - 02-07-2004, 08:35
lola_nb
Member

Mrs - powiedz ile wazysz jaki masz wzrost i ile lat, jaki chcesz trening na mase poprostu czy na zeYbe
 Wysłana - 02-07-2004, 09:04
Kirk_Van_Verth
Senior Member

Freddy 23

ja np. mam tylko 1 hantelke 8 kg, ale sprzet wcale nie jest potrzebny do awiczenia w domu. Podam Ci kilka awiczen, które z powodzeniem mo?esz na pocz1tek wykonywaa w domu, ?eby przyzwyczaia w ogóle mieonie do ruchu:

- na pocz1tek rozgrzewka - rozruszaj wszystkie mieonie cia3a od stóp do g3owy, ponaci1gaj sie, ?ebyo nie pozrywa3 ociegien i mieoni podczas awiczenia, zreszt1 rozgrzewke na pewno pamietasz z lekcji WF-u z podstawówki;

- skoro jest, jak twierdzisz, póYny wieczór gdy masz troche czasu na awiczenie, to nie ma co robia d3ugiego, cie?kiego treningu tylko tak 20 do 30 min., a wiec proponuje 9 awiczen po 3 serie ka?de, ilooa powtórzen, zale?nie od tego ile dasz rade zrobia. Bedziesz potrzebowa3 1 hantli (niekoniecznie takiej, jak1 trzyma Ronie Coleman w emblemacie MastaKila ok. 5 - 8 kg

ok. awiczymy:

- SERIA 1 -
Aw. 1 - biceps - hantl1 - stoisz, rece wzd3u? tu3owia, jedna reka trzyma hantle, 3okiea stoi w miejscu, zginasz reke w 3okciu ile dasz rade, zmiana reki,
Aw. 2 - przysiady - 50 powinno wystarczya, chyba ?e nie wydolisz,
Aw. 3 - barki - hantl1 - stoisz, rece wzd3u? tu3owia, jedna trzyma cie?ar, podnosisz j1 ca31 na wysokooa g3owy albo do pionu, zmiana reki,

serie 1 powtarzasz 3 razy.

- SERIA 2 -
Aw. 1 - triceps - hantl1 - stoisz, reka z cie?arem nad g3ow1, 3okiea w miejscu, zginasz reke w 3okciu i opuszczasz cie?ar za g3owe i podnosisz, ile dasz rade, zmiana reki,
Aw. 2 - 3ydki - stoisz w lekkim rozkroku i wspinasz sie na palce,
Aw. 3 - grzbiet i czeoa ledYwiowa - k3adziesz sie na brzuchu, nogi blokujesz pod kaloryferem b1dY czym innym, rece splecione za g3ow1 i unosisz g3owe ramiona i klatke do góry,

serie 2 powtarzasz 3 razy.

- SERIA 3 -
Aw. 1 - pompki
Aw. 2 - brzuszki
Aw. 3 - przedramie - bierzesz g1bke i ociskasz j1 w d3oni ile dasz rade, zmiana d3oni,

serie 3 powtarzasz 3 razy

Awicz tak codziennie.

I to tyle. \"porusza3eo\" wiekszooci1 mieoni, mo?esz sie ponaci1gaa jeszcze, obejrzea film i po3o?ya sie spaa :) Myole, ?e na pocz1tek taki trening Ci wystarczy, zreszt1 sprawdY sam.
 Wysłana - 02-07-2004, 09:14
marijo
Senior Member

FREDDY... wieczorna pora na trening, to wspania3a pora. Jak wiemy najwiecej testosteronu wydziela sie podczas snu. Je?eli wykonamy porz1dny trening przed snam, testosteron od razu uderzy w nasze rozgrzane mieonie PóYniej napisze ci konkretny plan dla pocz1tkuj1cych na pierwsze 4 tygodnie przygód z kulturystyk1, ogólne zasady, ilooc serii, rodzaj awiczen.

Wysłana - 02-07-2004, 11:31
Rocoman
Senior Member

Kirk pamietaj ?e Freddy23 dopiero bedzie zaczyna3 awiczya a wiec nie poleca3bym mu tak ja Ty wykonywania tylu powtórzen ile wydoli bo nie o to chodzi aby na samym pocz1tku ioa na maksa.
 Wysłana - 02-07-2004, 11:39
marijo
Senior Member

Macie ju? dobry plan dla pocz1tkuj1cych, tylko go trzeba podwiesia

Wysłana - 02-07-2004, 11:53
MastaKila
Senior Member

poniedzialek klatka biceps
klatka
-wyciskanie na plaskiej 3 x 6
-wyciskanie na skosnej 3 x 6
- rozpietki 3 x 8 (male chantelki naprawde lekkie) ucz sie wykonania
biceps uginanie ze sztanga 3 x 6
uginanie ze sztangielkami 3 x 6
w podpoze o kolano 3 x 6
wtorek
barki
-wyciskanie sztangi zza karku 3 x 6
-jezeli masz ekspander to proponuje rozciaganie ekspandera stojac i w opadzie tlowia 3 x 10
- podciaganie do brody 3 x 6
lydki
wspiecia na palce 4 x 15-20
czwartek
plecy
-podciaganie sztangi do klatki w opadzie tlowia 3 x 6
-podciaganie na drazku(drazek mozesz w domu zamontowac) 4 x 4(na poczatek
triceps
wyciskanie w waskim uchwycie 3 x 6
-prostowanie reki w lokciu w tyl podpor jedna reka o lawke 3 x 6
piatek nogi przedramie
nogi wykroki z hantelkami 3 x 8
przysiady 3 x 6
przedramie uginanie nadgarstkow w podpze rk na olanach 3 x 6
uginanie rak ze sztanga nachwytem 3 x 6

Ten trening wydaje mi sie odpowiedni liczbe serji i owtorzen bedziesz zwiekszal z czasem ale najpierw przyzwyczaj organizm!!!
Dobrym rozwiazaniem byl by trening ogolnorozwojowy 3 razy w tygodniu w poscie \"witam jestem ...\" w dziale trening podalem przyklad ogolnorozwojowego i z tamtad mozez wybrac cwiczenia mozliwe do wykonania w domu!1 Zobaccz tamten post

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum